Slow Food Pizza | The DoughDici™ Experience

8-5-2017

De DoughDici ™ Experience van Sofia Pizza Shoppe in NYC is een limited-edition pan pizza (voor 2 personen), gecreëerd om gepassioneerde pizza liefhebbers een unieke ervaring te bieden. Voordat het DoughDici pizzadeeg met de beste en verse producten wordt belegd, moet het pizzadeeg eerst twaalf uur rijzen. Een slow food pizza! Voor de die-hard pizza fans die naar New York City gaan, is Sofia Pizza Shoppe een ‘must visit’.

De DoughDici ™ Experience bevat:

Deze ervaring geeft je de kans om slow-food pizza deeg te proberen! Makers en pizza verslaafden Matthew Porter en Tom DeGrezia openden Sofia Pizza Shoppe in 2016. Alle pizza’s worden met de beste ingrediënten geserveerd en bevatten zowel in de saus als in de bodem geen toegevoegde suikers.

De DoughDici is een twee inch hoge, puffy-crust pizza met een knapperige rand belegt met rode saus, verse mozzarella en 36-maanden oude Parmigiano-Reggiano die erover heen worden geschaafd bij het serveren. Ze laten het deeg ongeveer drie dagen koud fermenteren alvorens ze het gedurende 12 uur in een met olie ingesmeerde pan met geraspte kaas laten rijzen.  Pizza liefhebbers zullen het deeg eerder vergelijken met een soufflé aangezien de lucht die ontstaat tijdens het rijzen zorgt voor een verhoogde structuur. Het deeg wordt gemaakt van geïmporteerde meel en geïmporteerde, ongefilterde, organische olijfolie.

De DoughDici Experience kost $ 38,= en het moet online gereserveerd worden. Inbegrepen zijn twee gereserveerde zitplaatsen voor een zitting van 45 minuten, in de (zeer kleine) winkelfront van Sofia Pizza Shoppe op First Avenue in NYC. En dat is speciaal omdat er in de hele winkel slechts vier krukjes zijn.

Nog een pizza om toe te voegen aan ons artikel ‘10 keer pizza-inspiratie’!

Bron: NY Times

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.