Skirt Steak

3-8-2017

De laatste tijd wordt het internet steeds vaker overspoeld met filmpjes van bekende chefs die de Skirt steak aanprijzen. Voor ons een reden om er een artikeltje over te schrijven zodat chefs in Nederland dit kunnen gebruiken ter inspiratie. Ook Gordon Ramsay kwam met een te gekke receptuur met chimichurri. Hieronder een korte samenvatting wat een Skirt steak is, het recept van Gordon Ramsey en de benodigde ingrediënten.

Trend in de keuken

De Skirt steak, een reep vlees dat vast zit aan de binnenkant van de borstholte van een rund. Het vlees is grof van draad en stevig dooraderd met vet. Vroeger werd dit vlees verwerkt tot soepvlees en gehakt. Tegenwoordig wordt, door de sterk verbeterde mestmethoden en vleeskwaliteit van de vleesrunderen, het vlees vaak gebruikt voor steaks. Het vlees is zeer zacht en heeft een prachtige, grove structuur en een heel aparte smaakbeleving.

Skirt Steak met chimichurri by Gordon Ramsay

Benodigdheden zijn, een flink stuk Skirt steak, olijfolie, 2 eetlepels Espelette peper (Franse milde peper), peper en zout naar eigen smaak. Na het marineren bak je de steak op de grill, om en om voor twee minuten. Grill de steak om kamertemperatuur en laat het na het grillen rusten. De chimichurri wordt gemaakt in een vijzel; begin met een halve knoflook, voeg daar wat grof zeezout aan toe en een klein beetje suiker en vijzel vervolgens alles fijn. Voeg nu de kruiden toe; één eetlepel verse oregano, 40 gram verse dille, 40 gram munt, wat koriander en 225 gram peterselie. Gooi er vervolgens nog wat grove zeezout over en wat zeste van een halve citroen en pers vervolgens het sap eruit. Mix daarna alles door elkaar en voeg er 120ml olijfolie aan toe. Roer vervolgens alles nog een keer door en je chimichurri is klaar.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.