Skipiste op de kerstmarkt

10-11-2015

Op de Potsdamer Platz in Berlijn wordt een (kerst) wintermarkt opgebouwd met daarbij een skipiste voor de winterse pret. Weer eens wat anders dan een ijsbaan!

Elk jaar zien we meer steden waar een authentieke ‘kerstmarkt’ wordt georganiseerd. Met natuurlijk de meest mooie locaties voor kerstmarkten in Zuid Limburg (in de grotten in Valkenburg) maar ook bijvoorbeeld in Leiden, waar de kerstmarkt op het water is gelegen… Vaak kan erop deze kerstmarkten worden geschaatst op een gezellige ijsbaan, een toevoeging aan de winterse pret!

Skipiste op de kerstmarkt in plaats van een ijsbaan

Afgelopen week was ik een paar dagen in Berlijn waar op de Potsdamer Platz alweer een wintermarkt is opgebouwd. Hier is (nog) geen ijsbaan te vinden maar wel een skipiste en plezier dat kinderen daarop hadden! De skipiste is een borstelbaan met daarop wat nepsneeuw waarvan je op sneeuwbanden naar beneden kunt ‘rutschen’.

Volgens mij een stuk duurzamer dan een ijsbaan! Daarnaast zijn er steeds minder winters waarin kinderen op natuurijs kunnen leren schaatsen, dus de groep die kan schaatsen wordt steeds kleiner. Op een sneeuwband naar beneden ‘rutschen’ is een stuk eenvoudiger en ook gaaf! ^Marjolein

Trouwens zoek je meer inspiratie kijk dan eens bij andere kerstmarkten wereldwijd, Fodors heeft gisteren toevallig hierover een artikel gepubliceerd.

Website: Potzdamerplatz

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.