Sichuan bitterballen

6-1-2016

Op Aziatische-ingredienten.nl vind je een heerlijk recept voor Sichuan bitterballen.

Natuurlijk zijn er ook Aziatische bitterballen: de Sichuan bitterballen

Ons artikel over kroketten en bitterballen, waarin we onder andere ook over de Italiaanse bitterballen (Arancini) schreven, heeft een aantal reacties opgeleverd waaronder een reactie van Robin Kok over haar recept voor Aziatische bitterballen. Als je het recept leest loopt het water je in de mond!

Robin gebruikt voor haar bitterballen Sichuan style roodgekookt rundvlees met onder andere ingrediënten als gember, chilibonensaus, rijstwijn en Chinese donkere sojasaus. Zij maakt een dummyproof salpicon met gelatine. Hierdoor is er van de koude salpicon goed ballen te draaien en hoef je minder bloem te gebruiken. Vooral lekker lijkt ons ook de korst van panko. Natuurlijk kun je van het recept ook kroketten maken. Op Aziatische-ingredienten.nl vind je nog veel meer recepten dus als je geïnteresseerd bent in de Aziatische keuken neem er dan eens een kijkje! Ik zag onder andere een blogpost over gedroogde mandarijnenschil, Youtiao (gefrituurde broodstengels) en Salak (slangenvrucht). ^Marjolein

Website: Aziatische-ingrediënten.nl

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.