Showhero Hotel | 60 mensen met een beperking runnen hotel in Alkmaar

30-1-2017

  • Showhero Hotel

Op 27, 28 en 29 januari gaf een team van 60 mannen en vrouwen met een beperking de hotelgasten van het King’s Inn City Hotel in Alkmaar een warm welkom. Onder begeleiding van Stichting Showhero en het reguliere hotelpersoneel namen de deelnemers alle werkzaamheden in het hotel over en zorgden ze voor een flinke dosis entertainment.

Showhero Hotel | 3 dagen feest in het King’s Inn City Hotel

Drie dagen lang stond het King’s Inn City Hotel in het hart van Alkmaar in het teken van mensen met een beperking. Het tijdelijke hotelpersoneel was drie dagen lang verantwoordelijk voor de receptie, bereiden en serveerden de lekkerste gerechten, verzorgden de roomservice en maakten alle kamers schoon.

In de pub van het Showhero Hotel draaide alles om gezelligheid en entertainment. De pub is namelijk hét podium voor alle muzikale deelnemers, lokale artiesten en bandjes. Onder meer Alfon Oekie, Sweet Le Freak en Bernard Karsten traden er op. Ook in de hotelkamers genoten bezoekers van het enthousiaste en creatieve personeel: er kon geluisterd worden naar de verhalen van Annemiek in Annemiek’s Verhalenkamer, uit volle borst meegezongen worden met smartlappen in het Eric Stam-café of er kon meegedaan worden met één van de vele workshops.

Stichting Showhero

De oprichters van Stichting Showhero zijn Maurice van der Poll (28) en Lucas Bugter (28), twee vrienden uit de omgeving van Alkmaar. Stichting Showhero ziet talent in elk individu. Met een enthousiaste groep vrijwilligers organiseert de stichting gedurende het hele jaar activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Bij alle activiteiten staan de deelnemers volop in de schijnwerpers, zij zijn dé sterren en iedereen is een winnaar.

Zaterdag werd er ook een veiling georganiseerd, bekijk hier waarop geboden kon worden.

Website: Show Hero

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.