Shiitake kroketten

3-12-2015

Een kroket van Shiitake paddenstoelen. De Shiitake is gezond, heerlijk en een goede vervanger voor vlees. FungiFuturi kweekt lekkere en voedzame paddenstoelen in de kelder van een leegstaand kantoorgebouw in Eindhoven. Zij zijn aan het crowdfunden om een innovatieve snacklijn van paddenstoelen op de markt te brengen. Het eerste product in die lijn, de shiitake kroket, hebben ze gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week afgelopen oktober. De video hierboven gaat over de shitake kroket, met nog 12 dagen te gaan is het project al voor 144% gefinancierd.

Shiitake kroketten van de stadboerderij voor paddenstoelen

De oprichtster van de stadsboerderij voor paddenstoelen is Doreen Westphal. Zij  is ontwerpster en oprichtster van ‘Mensch Made’. Doreen heeft een missie: voedzaam eten produceren zonder de aarde verder uit te putten. Paddenstoelen zijn lekker, gezond en dragen bij aan de ‘circulaire economie’ waarbij het gaat om het maximale hergebruik van grondstoffen zonder waardeverlies. Doreen: ‘Paddenstoelen zijn mijn grote passie. Daarom heb ik in mei 2015 in Eindhoven de stadsboerderij voor paddenstoelen opgericht: FungiFuturi.’

Website: FungiFuturi

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.