Sergio Herman lanceert eigen koffielabel l Inkbrew Coffee

28-5-2019

  • Inkbrew by Sergio Herman l credits Chantal ArntsInkbrew by Sergio Herman l credits Chantal Arnts
  • Sergio Herman met inkbrew coffee l credits Chantal ArntsSergio Herman met inkbrew coffee l credits Chantal Arnts
  • Sergio Herman en Anneloes Houwen l credits Chantal ArntsSergio Herman en Anneloes Houwen l credits Chantal Arnts
  • Inkbrew coffee l credits Chantal ArntsInkbrew coffee l credits Chantal Arnts
  • Sergio Herman Inkbrew coffee l credits Chantal ArntsSergio Herman Inkbrew coffee l credits Chantal Arnts

Koffie is voor sterrenchef Sergio Herman een essentieel onderdeel van het leven. Hij lanceerde maandag dan ook zijn eigen koffiemerk ‘Inkbrew coffee’. Voor de productie liet Herman zich bijstaan door een team van koffie-experts. Onder hen ook koffieoloog Annelies Houwen, die hem hielp de samenstelling van de bonen te perfectioneren.

Koffie als de perfecte afsluiter van een perfecte maaltijd

Sergio Herman streeft naar perfectie in alles wat hij doet. Dat hij nu zijn eigen koffiemerk lanceert, mag geen verrassing worden genoemd. Voor de sterrenchef is koffie een essentieel onderdeel van elke dag, en zo ook van een restaurantbeleving. Koffie serveren op professioneel niveau vereist focus en concentratie in elk aspect van de bereiding. Maar ook thuis willen steeds meer mensen topkwaliteit serveren, al moet dan wel wat sneller en makkelijker gaan. Vanwege de toenemende aandacht voor de koffiecultuur zijn de hoge eisen voor thuis dezelfde als op restaurant. Aan die eisen komt Inkbrew Coffee met beide varianten tegemoet.

Samenwerking met experts

Voor de creatie van zijn eigen Inkbrew Coffee schakelde Herman een team van experts in. Onder hen ook koffie-expert Annelies Houwen, die al meer dan vijf jaar koffie levert aan Pure C en sinds enige tijd ook aan AIRrepublic. Door haar uitgebreide netwerk in de koffiewereld weet ze dan ook als geen ander hoe ze de bonen van de allerhoogste kwaliteit kan vinden. Met grote aandacht voor de keuze van bonen, de maling en de branding creëerden Houwen en het creatieve team van Herman samen Inkbrew Coffee.

Een harmonieus geheel

Het brandproces afstemmen op de juiste samenstelling van de koffiebonen is dan ook een echt huzarenstukje geweest. Niet alleen de mening van het professionele team was van belang, maar zelfs Sergio’s moeder en vrouw waren betrokken in het proces. Ieder’s benadering van koffie is anders en dus waardevol. Die veelzijdige combinatie resulteerde uiteindelijk in een harmonieus geheel.

Voor Herman is koffie, vanwege het uitgesproken karakter van het product, ook in de keuken een heel waardevol ingrediënt. Doorheen zijn carrière als chef verwerkte hij koffie in bepaalde dessertcombinaties of in krachtige fonds. Soms zit er zelfs koffie als ‘secret spice’ in een saus.

Inkbrew Coffee smaak l ‘dark roast en medium roast’

Iedereen beleeft koffie op een andere manier. Dat weet ook Sergio, dus brengt hij twee varianten van zijn koffie op de markt: een ‘dark roast’ en een ‘medium roast’. De ‘dark roast’ is intens en zorgt voor een powershot (ideaal voor espresso of bereidingen met melk), terwijl de ‘medium roast’ voor rust en harmonie zorgt (ideaal voor filter). Allebei met de beste Arabica-bonen gemaakt.

Met oog voor detail, ook in de verpakking

Bij kwaliteitskoffie hoort natuurlijk ook een verpakking die kwaliteit uitstraalt. De kleuren van die verpakking zijn voor Herman onlosmakelijk verbonden met koffie. De rode kleur is afgeleid van de koffiebes en staat voor de passie en intieme gloed die je van koffie krijgt. In de groene kleur komt dan weer de ongeroosterde boon, en het aardse element van de koffie terug. De verpakking met een kartonnen koker van kraftpapier valt op in soberheid, en matcht de rust van het koffiemoment.

Website: Inkbrew Coffee 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.