Seattle verplicht recycling voedselafval

5-1-2015

  • Image Space & Recycle34 & Dollar18 by Freepik via flaticon_com (Creative Commons 3)Images by Freepik via flaticon_com

In Seattle is het vanaf 1 januari niet meer toegestaan om voedsel en voedselafval in de vuilnisbak te gooien. De handhaving hierin start vanaf juli, voor iedere standaard gezinsafvalbak die meer dan 10% recyclebaar en/of voedselafval bevat volgt een boete van $ 1,- op de volgende afvalrekening. Bij huiseigenaren van grotere wooncomplexen volgt na twee waarschuwingen een boete van $ 50,= als de regels voor recycling zijn overtreden.

Verplichte recycling bedrijven

Dit laatste systeem van waarschuwingen en boetes geldt ook voor alle bedrijven. Tot dit jaar waren er alleen voor horecabedrijven regels voor voedselrecycling. Afvalbakken in (publieke) eetgelegenheden waar klanten zelf afval weggooien zijn hier van uitgesloten, mits er voldoende alternatieven zijn voor de recycling van voedselafval.

Recycledoelen Seattle

Seattle heeft als doel gesteld om 60 procent van het afval in 2015 te recyclen en zet alle zeilen bij om dit te halen. In 2013 werd een percentage van 56% gehaald, jaarlijks stort de stad zo’n 100.000 ton voedselafval. Met deze nieuwe wet is het de bedoeling om ruim 38.000 ton hiervan te composteren.

Bron: Seattle Pi

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.