SCRAEGG | Van het snelste roerei tot de kleinste kantine ter wereld

3-12-2019

  • SCRAEGG at Host Milano 2019
  • SCRAEGG preparation with steam
  • SCRAEGG Pro Unit with HOST Innovation Award

2018 was het startpunt voor SCRAEGG: het compacte apparaat met een stoommondstuk werd gepresenteerd als ‘het snelste roerei ter wereld’. Tijdens beurzen stond de SCRAEGG in het middelpunt van de belangstelling omdat met behulp van verschillende smaken een pluizig roerei in seconden kon worden bereid. Zonder pan, zonder vet en zonder een onaangename geur. Slechts een jaar later levert SCRAEGG nog steeds ’s werelds snelste roerei in een breed scala aan variaties. Maar het produceert ook een smakelijke selectie van andere maaltijden en snacks, zoals quinoa cups, aardappelpuree, soepen, romige pappen en zelfs kleine cakejes en desserts.

Op de internationale horecabeurs HOST in Milaan, Italië, werd SCRAEGG erkend als de meest baanbrekende innovatie. De FCSI Start Me Up Innovation Award werd voor het eerst toegekend in 2019 door de Foodservice Consultants Society International en Electrolux Professional. De jury van experts eerde het SCRAEGG gepatenteerde stoompijpsysteem, dat in enkele seconden verschillende maaltijden bereidt.

SCRAEGG units voor de out-of-home-markt

Tegenwoordig zijn de SCRAEGG units met het stoompijpje (patentaanvraag hierop loopt) te vinden in 27 landen: ze worden gebruikt in bakkerijen, fitnessstudio’s, benzinestations, kantoren en kantines, een restaurantketen in Londen – en zelfs op het Royal Navy-schip de ‘Queen Elizabeth’, waar de bemanning geniet van de verschillende SCRAEGG gerechten.

Het bedrijfsmodel is even geavanceerd als veelzijdig: de focus ligt op het apparaat, de zogenaamde ‘SCRAEGG unit’ voor de out-of-home-markt. Het bedrijf ontwikkelt momenteel ook een kleiner apparaat voor thuisgebruik. Een breed scala aan smaken biedt afwisseling voor het startgerecht roerei en het assortiment lunchbekers, soepen en zoete gerechten wordt ook voortdurend uitgebreid. Recyclebare bekers en vorken, natuurlijk gemerkt, vullen het systeem aan voor gebruik in de horeca of als to-go.

De start-up, opgericht door gastronoom Florian Hofbauer en marketingexpert Andreas Leonhard, heeft nu meer dan 50 medewerkers in dienst. De aankoop van een groot terrein op een industrieel park in Wiesloch bij Heidelberg onderstreept Duitsland als vestigingsplaats voor deze start-up. Daar wordt een moderne campus gebouwd vlakbij het hoofdkantoor van het bedrijf, hier wordt een ideale werkplek en creatieve omgeving gecreëerd voor het steeds groter wordende team. Tegelijkertijd kunnen de productie, opslag en logistiek daar ook op een duurzame manier kunnen groeien.

Website: SCRAEGG

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.