Schokofahrt | 12.000 repen van Chocolatemakers met de fiets van Amsterdam naar Duitsland

4-10-2018

  • ChocozeiltjesChocozeiltjes

Zo’n 80 Duitse en een enkele Oostenrijkse fietsers komen met hun bakfiets vanuit verschillende delen van Duitsland naar Chocolatemakers in Amsterdam-Noord om daar op 6 oktober chocolade op te halen en deze terug te fietsen naar Duitsland. Het idee van de Schokofahrt is om de biologische, met het zeilschip de Tres Hombres, vervoerde chocolade volledig emissievrij naar Duitsland te vervoeren. Ze willen laten zien dat vervoeren per fiets mogelijk is en tegelijkertijd mensen verbindt.

Schokofahrt & chocolatemakers

Het is de vierde keer dat de Schokofahrt naar Chocolatemakers komt. Omdat er steeds meer mensen inzien dat duurzaam transport nodig is, sluiten steeds meer fietsers en winkels zich aan bij dit initiatief.

Katelijne Boerma, Fietsburgemeester van Amsterdam, heet de fietsers welkom. ’‘Ik vind dit een top initiatief. Het is geweldig dat er interstedelijke fietsconnecties ontstaan door pionier bedrijven als Chocolatemakers. Als je kijkt naar de drukte bij ons in de stad, en het feit dat bakfietsen een oplossing bieden om de stad schoner, socialer, meer bereikbaar en veiliger te maken voor iedereen, dan is het helemaal geweldig om te zien dat Duitse steden volgen en zelfs de connectie maken.’’

Deze keer nemen de Schokofahrtdeelnemers, behalve 12.000 Tres Hombres repen, ook de nieuwe Tres Hombres mini’s en de Chocozeiltjes af. De cacaobonen van deze chocolade zijn door het zeilschip de Tres Hombres vanuit de Dominicaanse Republiek naar Nederland gevaren en met de bakfiets naar de fabriek gebracht. Chocolatemakers heeft daar heerlijke chocolade van gemaakt en de Schokofahrt brengt deze per bakfiets naar Duitsland en Oostenrijk, zodat deze heerlijke chocolade ook daar volledig emissievrij verkrijgbaar is.

Chocolatemakers

Chocolatemakers is een ambachtelijke ‘bean to bar’ chocoladefabriek in Amsterdam. Sinds 2011 maken Rodney & Enver èchte chocolade waarbij ze van boon tot reep alles zelf doen. Het is het enige Nederlandse chocoladebedrijf dat elke schakel in de keten zelf in de hand heeft. Ze kopen hoge kwaliteit biologisch cacao in direct bij de boeren voor een goede, eerlijke prijs, branden zelf én nemen de tijd. Chocolatemakers laat door bijzondere repen en projecten zien hoe chocolade anders en duurzaam gemaakt kan worden. Eerlijk, stoer, biologisch, Nederlands en ècht lekker.

Website: Chocolatemakers

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.