Schevenings strandpaviljoen Colorado Charlie | Een eigenwijze cowboy op het strand

30-4-2018

  • Strandpaviljoen Colorado Charlie in ScheveningenStrandpaviljoen Colorado Charlie in Scheveningen
  • Strandpaviljoen Colorado Charlie in ScheveningenStrandpaviljoen Colorado Charlie in Scheveningen
  • Strandpaviljoen Colorado Charlie in ScheveningenStrandpaviljoen Colorado Charlie in Scheveningen

Strandpaviljoen Colorado Charlie heeft het strandseizoen geopend verklaard. Komende zomer zijn vrije geesten en levensgenieters aan het juiste adres bij het onlangs nieuw geopende Colorado Charlie langs het Zwarte Pad in Scheveningen. Wie bij deze eigenwijze cowboy op de koffie gaat loopt het risico te eindigen met de blote voeten dansend in het zand. Door cactussen, wuivende palmbomen, vuurpotten, schommelende barkrukken en banken op Perzische tapijten, hangt hier een hippisch relaxte strandvibe zoals dat ook ervaren wordt op bekende festivals als Coachella en Burning Man. Bezoekers genieten tot in de late avonden van livemuziek, zondagse feestjes of romantische filmavonden. “We willen het ultieme strandgevoel weer terugbrengen naar Scheveningen en blijven ver weg van de opgedofte strandfeestjes,” vertelt een van de creatieve breinen achter Colorado Charlie: Stefano Richetta.

Elke vrijdag bij strandpaviljoen Colorado Charlie | Borrel La Terrazza

Met zomerse drankjes, lichte Aziatische gerechten, schommelende barkrukken, relaxte strandstoelen kan iedereen de hele dag genieten van het hete zonnetje bij Colorado Charlie. “We zijn geen strandtent die alleen maar tot diep in de nacht feesten houdt langs het strand, maar gewoon lekker de hele dag door,” vertelt Richetta. Om een uur of drie even een dansje wagen kan hier gewoon. En Colorado Charlie gaat nog een stapje verder: iedere vrijdag is er een gezellige La Terrazza – een van de leukste borrels van Scheveningen en omgeving – om te weekend in te luiden. ’s Avonds gaat het vuurtje aan en kunnen bezoekers blijven hangen bij een tasty barbecue en luisteren naar fijne tunes. “We zullen zeker ook andere events gaan organiseren zoals een foodmarkt, karaoke, filmavonden en dance events bijvoorbeeld.”

Yoga met uitzicht op zee

Toffe bonus: er is iedere zondag yoga op het strand, waar yogafans lessen kunnen volgen met hun matje in het zand. In samenwerking met Yoga Center Karuna worden er vijf verschillende soorten yoga aangeboden. Bijtijds inschrijven voor deze populaire vroege ochtenduurtjes van Charlie is een must: want niets is fijner dan zondag op je matje langs het water te beginnen. Ook aan regenachtige dagen is gedacht: bij slecht weer worden de sessies naar de Romneyloods verplaatst.

Over Colorado Charlie

Op de plek waar Colorado Charlie nu wordt opgebouwd stond tot september 2017 Beachclub De Karavaan. “We waren opzoek naar een passende naam voor de nieuwe strandtent. Tijdens research naar de Karavaan liep ik tegen ‘Colorado Charlie’ aan. Dit is de bijnaam van Charlie Utter: een cowboy die in het Wilde Westen een karavaan (een groep handelsreizigers) veilig van plek A naar B begeleidde. Dat vonden we wel een mooie knipoog als verwijzing naar het vorige paviljoen” aldus Richetta.

Website: Strandpaviljoen Colorado Charlie

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.