Scelta Taste Accelerator | Zoutreductie tot 50%

5-4-2017

Scelta Taste Accelerator is de natuurlijke smaakversterker voor al je hartige gerechten. Het gebruikt de krachtige smaak van umami en reduceert zout tot 50%. Het kan worden gebruikt in sauzen, quiches, soepen, dressings, pasta’s, bouillons en jus en voor een krachtig effect hoef je maar een klein beetje toe te voegen. De taste accelerator was vorig jaar één van de genomineerden voor de Food Valley award 2016 en is nu ook verkrijgbaar voor chefs.

Scelta Taste Accelerator | Rijk aan umami

De Japanners weten het al heel lang, in de westerse wereld begint het inmiddels ook door te dringen: mensen kunnen behalve zoet, zuur, zout en bitter een vijfde smaak proeven, umami. In het Japans te vertalen als ‘heerlijkheid’. Het is een hartige smaak, die prachtig harmonieert met de andere smaken. Geen bijzonder uitgesproken smaak, zoals de andere basissmaken, maar het balanceert en zorgt voor de afronding van de totale smaak van een gerecht. Umami wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van glutamaten, een type aminozuur, en ribonucleotides, waaronder inosinaat en guanylaat. Deze stoffen zitten van nature in verschillende voedingsmiddelen, zoals Parmezaanse kaas, olijven, tomaten en champignons.

Meer smaak, minder zout

Umami smaakstoffen hebben het vermogen om de smaak te versterken en de perceptie van de zoute smaak te verhogen. Daardoor zijn smaakversterkers rijk aan umami in staat om het verlies van smaak te compenseren wanneer het zoutgehalte wordt verlaagd. Scelta Taste Accelerator is een krachtig, natuurlijk alternatief voor de smaakversterkers MSG (E621) en gistextract, maar ook een ingrediënt voor zoutreductie.

Scelta Taste Accelerator nu ook verkrijgbaar voor chefs

Hun prijswinnende ingrediënt voor zoutreductie en natuurlijke smaakversterking is nu ook verkrijgbaar bij de Hanos. Het product wordt al toegepast door producenten in verscheidene producten, waarbij zoutreducties tot 50% zijn behaald zonder de smaak en functie van zout aan te tasten. Scelta Mushrooms is ook het bedrijf achter de Snex, een gezonder alternatief in het Snex, snackassortiment.

Website: Scelta Mushrooms 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.