Sam’s Anchor Cafe haalt ruim 300.000 dollar op met hun eerste Bootleggers NFT’s

29-9-2022

  • Sam's Bootleggers NFTsSam's Bootleggers NFTs
  • Sam’s Anchor Café on the San Francisco BaySam’s Anchor Café on the San Francisco Bay

Sam’s Anchor Cafe – geopend sinds 1920 aan de San Francisco Bay – heeft een succesvolle lancering van zijn eerste NFT (non-fungible token) collectie afgerond, waarbij ruim $300.000 is opgehaald met een uitverkoop van de limited-edition Sam’s Bootleggers NFT’s. De Sam’s Bootleggers NFT’s,  kunstwerken van ontwerper Anthony Laurino uit San Francisco, werden ontwikkeld door ViciNFT. De collectie van 244 stuks was al in de voorverkoop volledig uitverkocht! De NFT’s zijn karikaturen van Sam Vella, een beruchte smokkelaar die Sam’s oprichtte tijdens de drooglegging.

Leestijd: 2 minuten

Sam’s Bootleggers NFT’s van San Francisco ontwerper Anthony Laurino

Sam’s ligt in Marin County aan de San Francisco Bay in het charmante stadje Tiburon, Californië. Het is al lang beroemd om verse seizoensgebonden vis en zeevruchten, een leuke sfeer en een prachtig uitzicht op Angel Island, Alcatraz en de skyline van San Francisco. Het restaurant trekt in de meeste weekenden en drukke weekdagen een wachttijd van 1-2 uur, waarbij de rij zich vaak over de hele Main Street van Tiburon uitstrekt.

De NFT’s zijn geïnspireerd op wijlen Sam Vella, een beruchte smokkelaar die Sam’s oprichtte tijdens de drooglegging. Houders van de Bootleggers NFT’s hoeven niet in de rij te staan en kunnen reserveren – een primeur in de 102-jarige geschiedenis van het restaurant. Andere voordelen zijn cadeaubonnen, exclusieve koopwaar en toegang tot speciale evenementen. De in San Francisco gevestigde NFT-ontwikkelaar ViciNFT werkte samen met Sam’s aan de productie van de 244 Bootleggers. Met een prijs van 2.000 dollar per stuk waren ze volledig uitverkocht in de voorverkoop. De NFT’s zijn karikaturale afbeeldingen van Vella met Hawaiiaanse shirts en andere kenmerken die betrekking hebben op de geschiedenis van Sam’s.

Sam’s Anchor Café is meer dan 100 jaar oud

Sam’s Anchor Café is een restaurant van ruim 100 jaar oud,” zegt eigenaar Conor Flaherty, een inwoner van Tiburon die Sam’s in 2018 kocht. “We willen dat het nog eens 100 jaar meegaat. Door te investeren in nieuwe technologie en nieuwe ideeën, zijn we ervan overtuigd dat we Sam’s duurzaam kunnen houden voor toekomstige generaties.”

Flaherty, 35, overzag in 2019 een ongeveer 2 miljoen dollar kostende renovatie van Sam’s. Het restaurant trekt zoals aangegeven nog steeds wachttijden daarom krijgen houders van Bootleggers NFTs privileges om de rij te skippen, de mogelijkheid om vooruit te reserveringen, cadeaubonnen, toegang tot op maat gemaakte merchandise en een privé ‘Bootlegger’s Lounge’ met uitzicht op Smuggler’s Cove. Toegang tot speciale evenementen omvat VIP-toegang tot Sam’s jaarlijkse DeckFest, een nieuwjaarsdiner en meer.

Flaherty en ViciNFT zijn van plan een Sam’s NFT-collectie voor kinderen uit te brengen, waarmee kinderen hun eigen unieke versie van Vella kunnen tekenen. ViciNFT zal de tekeningen omzetten in NFT’s, die inwisselbaar zijn voor één gratis kindermaaltijd per maand. “Plus,” voegde Flaherty eraan toe, verwijzend naar een oude Sam’s-traditie: “De popcorn is altijd gratis.”

We schreven eerder over de NFT’s van het eerste Bored Ape restaurant.

Website: Sam's Anchor Café

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.