‘s Werelds hoogste bioscoop | Pop-up bioscoop op bijzondere plekken zoals op de top van The Shard

27-1-2017

  • World's Highest Cinema
  • ‘s Werelds hoogste bioscoop
  • ‘s Werelds hoogste bioscoop
  • ‘s Werelds hoogste bioscoop
  • ‘s Werelds hoogste bioscoop
  • ‘s Werelds hoogste bioscoop

 

Boven in de top van wolkenkrabber The Shard in Londen heeft op 18 januari een pop-up bioscoop plaats gevonden en binnenkort op nog 2 data. Het gebouw is maar liefst 69 verdiepingen hoog, wat betekent dat dit waarschijnlijk de hoogste bioscoop ooit is. Hoewel een ticket aan de prijzige kant is krijg je er wel een compleet verzorgde luxueuze avond voor terug. Het wordt mede georganiseerd door de Extraordinary Travelling Film Show, dat op meerdere bijzondere plekken filmavonden organiseert.

‘s Werelds hoogste bioscoop 

De pop-up wordt georganiseerd door de ‘Extraordinary Travelling Film Show’, een opkomende organisatie die al meer betoverende pop-ups realiseerden in de natuur, in dierentuinen en bij landkastelen. The Shard is ook zo’n betoverende locatie, een bioscoop op 308.5 meter boven zeeniveau. Het is een compleet avondje uit: een panoramisch uitzicht over Londen, een glas champagne bij aankomst, gratis popcorn, chocolade van Artisan du Chocolat en een keuze uit de films Some Like It Hot, Dirty Dancing of Hitchcock’s Vertigo. Nog op zoek naar een bijzonder Valentijnsdag cadeautje: woensdag 15 februari draaien ze daar de film ‘Dirty Dancing’ dus kun je deze ‘once-in-a-lifetime’ romantische ervaring overwegen.

Inspiratie

Als je een hotel, restaurant of een andere bijzondere locatie hebt, dan is het misschien best een idee om een keer zo’n pop-up bioscoop in te huren voor een speciale filmavond. Restaurant One in Venlo doet dit regelmatig en toont dan vaak films of documentaires die zich afspelen in de horeca. Leuk om een ‘kook’-film of documentaire te kijken terwijl je zit te eten.

Bron: London the inside

Website: Travelling film show

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.