Russische keuken | Bij Teremok in New York en bij Tribeca

10-5-2017

Afgelopen maand bezocht ik Tribeca, niet in New York maar in Heeze in Noord Brabant. Wij hebben zalig gegeten bij restaurant Tribeca (twee Michelinsterren) onder andere een zalige variant op borstj, de beroemde Russische bietensoep. Echt zalig, zo lekker dat ik op zoek ging naar een recept van borstj en op Google een artikel las over de opening van 2 vestigingen van het Russische restaurant Teremok in New York, bij Union Square en in Chelsea. Wint de Russische keuken aan populariteit?

Teremok in New York

De Russische fast foodketen Teremok werd in 1998 opgericht door moeder en zoon, Mikhail Goncharov. Zij serveerden home-cooked maaltijden in een andere, gastvrije omgeving. Nu serveren ze een moderne versie van traditionele Russische gerechten en niet traditionele familie recepten, zoals bliny (kleine hartige of zoete gevulde pannenkoekjes), borstj, boekweit kasha, Zalm Chowder Uha, Vinegret Salade, Syrniki (gebakken broodjes van cottage cheese, meel, eieren en suiker), Kvass (een traditionele Slavische drank gemaakt van meel en mout) en nog veel meer. Teremok heeft vandaag de dag meer dan 300 restaurants en opende nu dus zijn eerste twee restaurants in New York.

Natuurlijk hebben de New Yorkers al The Russian Tea Room, op 57th Street in Manhattan, die in 1927 werd opgericht door leden van het Russische Keizerlijke Ballet. Op het menu pittig geprijsde kaviaar per gram en Russische dumplings gevuld met foie gras. Niet echt fast casual zoals Teremok. Voor degenen die meer inzicht willen hebben in Teremok en hun Russische keuken is het artikel in The New Yorker interessant om te lezen!

Tribeca niet in New York maar in Heeze

Restaurant Tribeca in Heeze heeft twee Michelin-sterren wat geweldig is aangezien het restaurant halverwege vorig jaar is geopend. De chef-kok Jan Sobecki heeft de 2 Michelin-sterren, die hij als chef-kok bij restaurant Chapeau verdiende, meegenomen naar Tribeca. Waarom noemt hij het restaurant naar Tribeca in New York? Hierover zei Jan eerder in een interview: “Tribeca is een buurt in New York, dat is de poort naar de ‘Triangle Below Canal Street’. Ik ben drie jaar in Amerika geweest en heb echt genoten van deze buurt.”

Ik heb echt genoten van zijn groenten menu, hoewel ik geen vegetariër ben. Ik heb het vlees of de vis niet gemist en de borstj was zalig, vandaar dat ik op zoek ging naar een mooi recept van borstj! ^ Marjolein

Website: Teremok  

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.