Running Pizza, zie je pizza jouw kant op komen met Periscope

10-3-2016

  • PeriscopePeriscope

Een eenmalig event in Londen, Running Pizza. Een lokale hardloop vereniging, Run Dem Crew, bezorgde pizza’s van Sodo Sourdough Pizza Café. De klanten konden hun bezorging live volgen op Periscope.

Running Pizza van Sodo Sourdough Pizza Café

Live volgen hoe jouw pizza wordt bezorgt, de toekomst van bezorgservice? Het Sodo Sourdough Pizza Café met 3 vestigingen in Londen, heeft bewezen dat het kan werken met hun ‘Running Pizza’. Het bedrijf heeft gebruik gemaakt van hardlopers om te laten zien dat ze begaan zijn met het milieu. Samen met reclamebureau TBWA London bedachten zijn deze nieuwe manier om pizza’s te bezorgen. Hardlopers van Run Dem Crew, een lokale hardloop vereniging, bezorgden de pizza’s gratis. Je kon de hardlopers zelfs live volgen via Periscope en hen berichten sturen met bijvoorbeeld  sluiproutes.

In augustus 2015 heeft Sodo deze pizza bezorgservice voor het eerst uitgeprobeerd onder het motto, lokale ingrediënten, lokale hardlopers, geen schadelijke uitstoot en volop smaak. De pizza’s van Sodo waren snel uitverkocht en de omzet ging naar een lokaal goeddoel. De video is afgelopen februari gepubliceerd.

Live Periscope

Eerder schreven we al een artikel over hoe Periscope werkt en hoe Jonnie Boer het ook gebruikt. Periscope is een tool waarmee live burgerjournalistiek heel snel dichterbij komt, binnen een paar klikken op je mobiele telefoon. Afgelopen zomer kon je Jonnie Boer live volgen tijdens zijn dagelijkse activiteiten via Periscope. Wie gaat ons nog meer verrassen met het gebruik van Periscope?

Website: Sodo Sourdough Pizza Café

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.