Rotor Blade meubelen | Windturbines gerecycled

11-4-2019

  • Rotor Blade furnitureRotor Blade furniture
  • Rotor Blade furnitureRotor Blade furniture
  • Rotor Blade furnitureRotor Blade furniture

Rotorbladen van windturbines moeten om de twintig jaar worden vervangen. Hun synthetische materialen maken ze echter moeilijk te recyclen. Tot op de dag van vandaag werden ze versnipperd en verbrand. Nu maakt de Duitse design studio Tarantik & Egger er echter unieke meubelstukken van. Leuke objecten voor restaurants en hotels die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Rotor Blade furniture van design studio Tarantik & Egger

De Duitse ontwerpstudio Tarantik & Egger ontwikkelde deze unieke meubelserie, gemaakt van onderdelen van versleten rotorbladen van windturbines. Tijdens de designweek van Milaan (9-14 april) wordt de serie voor het allereerst gepresenteerd op de locatie Ventura Future, Via Bergognone, 34, 20144 Milano, Italië.

De volgende items zijn beschikbaar: vergadertafels ( voor zes, acht of 10 personen), een eettafel, koffietafel, plank en een stoel. De tafels bestaan ​​uit een basis van een rotorblad met een glazen blad, de krukjes van een rotorbladbasis met een zacht lederen kussen. Alle kleuren uit het RAL-kleurenpalet zijn beschikbaar.

Over Tarantik & Egger

Tarantik & Egger is een Duitse productontwikkeling- en communicatiestudio. Het werd opgericht door Felix Tarantik en Toni Egger. Voor dit project werkte Tarantik & Egger samen met het Duitse bedrijf voor elektriciteitsbedrijf RWE. Andere voorbeelden van hun werk zijn een minimalistische outdoor douche, leuk voor bij het zwembad en een klein ‘sauna dorpje met infrarood sauna’s in gondels’ dat stond bij restaurant Lakeside in Zürichhorn.

Website: Tarantik & Egger

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.