Rosé Mansion in NYC | Wijnbar + pretpark + museum over rosé

11-7-2019

 • Rosé Mansion Celebration Room l Credits James ColettaRosé Mansion Celebration Room l Credits James Coletta
 • Rosé Mansion Disco Ball Pit l credits James ColettaRosé Mansion Disco Ball Pit l credits James Coletta
 • Rosé Mansion Entrance l credits James ColettaRosé Mansion Entrance l credits James Coletta
 • Rosé Mansion Fermentation room l Credits James ColettaRosé Mansion Fermentation room l Credits James Coletta
 • Rosé Mansion Grape Room l credits James ColettaRosé Mansion Grape Room l credits James Coletta
 • Rosé Mansion New York City l Credits James ColettaRosé Mansion New York City l Credits James Coletta
 • Rosé Mansion New York City l Credits James ColettaRosé Mansion New York City l Credits James Coletta
 • RoséLand l Credits James ColettaRoséLand l Credits James Coletta
 • RoséLand l Credits James ColettaRoséLand l Credits James Coletta

Pop-up Rosé Mansion in New York is terug, sinds 1 juni 2019 kan deze interactieve wijnproeverij weer bezocht worden, kaartjes koop je op de website! Rosé Mansion heeft zich ook dit jaar volledig toegewijd aan de geschiedenis en de allure van de rosé, de roze warme weer-favoriet van velen. De  geheel nieuwe interactieve ervaring is een paradijs voor Instagrammers geworden. De Mansion neemt bijna 3.000 vierkante meter in beslag (meer dan het dubbele van het herenhuis waarin de Rosé Mansion 2018 in was gevestigd) en beschikt over een labyrint van 14 kamers voor wijnliefhebbers om rosé wijnen te ontdekken, erover te leren en erover te Instagrammen! Het labyrint heeft o.a. een Cleopatra’s Palace, een Acid Test uit de jaren ’60 en een vintage luchtvaartmaatschappij lounge. Rosé Mansion sluit haar deuren weer in september en bevindt zich op de tweede verdieping van de Manhattan Mall in New York, waar het een eigen ingang heeft!

Een aanrader voor alle Instagrammers en liefhebbers van rosé die deze zomer naar New York gaan!

Roséland in het Rosé Mansion

Gasten leiden zichzelf rond door het labyrint en eindigen in het ‘RoséLand’ van de Mansion. RoséLand is dit jaar erg uitgebreid en is deels speeltuin, feestruimte en een bar waar de grootste selectie aan Rosé-wijnen van New York te krijgen is. Bezoekers kunnen flessen en glazen van hun favoriete wijnen kopen terwijl ze genieten van een privé lounge, een picknickplaats, taco’s en snacks van Taco Dumbo en interactieve elementen zoals kroonluchter-schommels en fotobooths. Een winkelruimte en een cadeauwinkel, open voor het publiek, maken de ervaring compleet. De lancering is onderdeel van het doel van Rosé Mansion om bijzondere wijnproeverijen te creëren door heel de Verenigde Staten.

Een beschrijving van enkele kamers in Rosé Mansion

 • Vineyard installation: kort na aankomst belanden gasten in het midden van een wijngaard, omringd door rijen wijnstokken. Na een wandeling door een met spiegels omringd doolhof, krijgt elke gast zijn eigen, gepersonaliseerde Govino-wijnglas voor een proeverij.
 • Cleopatra’s Palace: hier gaan de gasten terug in de tijd naar het oude Egypte om meer te weten te komen over Cleopatra’s voorliefde voor Brachetto-wijn. Hier leef je als een Koningin. Gasten zitten op tronen terwijl ze Brachetto drinken in een echt luxe zintuiglijke ervaring, zoals de geur van specerijen en oliën uit het oude Egypte die zich vermengen met weelderige stoffen en kunst.
 • Pursuit of Sweetness: in deze kamer onderzoeken gasten wat hun eigen biologische voorkeuren voor zoete of bittere smaken zijn. Aan het einde wordt bepaald aan de hand van de vragen die gast heeft beantwoord welke wijn hij of zij gaat proeven.
 • Celebration Room: Rosé is gemaakt om te vieren, of het nu een verjaardag is, een bruiloft, een diploma-uitreiking of gewoon een normale dag. Glitterkanonnen, een gigantische taart, gigantische meubels, felle kleuren, vuurwerkbeelden en andere verrassingen benadrukken het feit dat het leven gevierd moet worden.
 • Traditionele wijnmakerij: drink wijn rechtstreeks uit de tank terwijl ambassadeurs van de Rosé Mansion details vertellen over hoe wijn wordt geproduceerd. Deze kamer heeft gigantische wijnvaten en de uitstraling van een traditionele wijnproefkamer, met infographics en modellen die het proces van het maken van wijn uitleggen.

Naast de wijnproeverij en de toegang tot RoséLand, biedt Rosé Mansion een doorlopende reeks wijn workshops met aparte onderwerpen. Bijvoorbeeld over de rosé-variëteiten, ongewone druiven, wijnen uit de staat New York, Frankrijk versus Californië, favorieten van het zuidelijk halfrond en een exclusieve proeverij van champagne.

Wat houdt de interactieve ervaring in?

De algemene toegangskaarten zijn inclusief toegang tot de Rosé Mansion-ervaring, acht wijnproeverijen, een Rosé Mansion collectible pin, een Rosé Mansion-wijnglas van Govino en toegang tot RoséLand. Ze hebben ook een Happy Hour-ticket (voor 17:00 op weekdagen). Eten, wijn en privé lounge in RoséLand kunnen worden gereserveerd; groepspakketten zijn ook beschikbaar.

Over Rosé Mansion’s mede-oprichters Morgan First en Tyler Balliet

Morgan First en Tyler Balliet zijn al een decennium bezig met het veranderen van de traditionele wijnproeverij. Het duo richtte Wine Riot op in 2008 en hiermee gaven zij meer dan 50 grootschalige, educatieve wijnproeverijen in zes grote steden. Er kwamen meer dan 150.000 gasten op af. Wine Riot werd op deze manier de grootste wijnproeverijen instantie die zich richtte op Millennials, tot ze hiermee stopte in 2016. In 2018 kwamen ze met Rosé Mansion, waarmee Morgan en Tyler hun kennis en passie voor wijn naar nieuwe hoogtes brachten. Dit wijnproeverij-pretpark met twee verdiepingen werd in Manhattan met veel tamtam geopend. Tijdens de uitverkochte 16-weekse serie dronken bijna honderdduizend gasten wijn, schoten ze foto’s en leerden ze over de cultuur, geschiedenis en wetenschap van wijn.

 

Website: Rosé Mansion

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.