Rocycle | Boutique sportschool in Nederland

12-7-2017

Bij de boutique sportscholen van Rocycle krijg je in drie kwartier een full-body workout voorgeschoteld, op een spinning-fiets. In tegenstelling tot andere sportscholen kun je bij Rocycle niets anders doen dan spinnen. De kosten liggen ook hoger maar als tegenprestatie wordt alles voor je geregeld en krijg je lessen van topinstructeurs. Het idee komt uit Amerika, waar het bedrijf SoulCycle de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een concern van 74 vestigingen.

Rocycle| Boutique sportscholen

Allereerst, een uitleg over wat een boutique sportschool is. Vaak zijn deze sportscholen gespecialiseerd in één of enkele activiteiten en hanteert het een ander lidmaatschapsmodel. Consumenten betalen per les, die dan wordt gegeven door één van de  gespecialiseerde topinstructeurs. Ander kenmerken zijn een intiemere en prettige setting en gebruik van hedendaagse technologische middelen.

Rocycle past in dit plaatje. Als je meedoet aan één van de intensieve spinning-sessies staat alles voor je klaar: je fietsschoenen, een handdoek, een flesje water, zenology verzorgingsproducten en de beste apparatuur die op de markt is. In de zaal staan tientallen speakers, wanneer de les begint gaan de lichten uit en is het 45 minuten lang vol gas op de pedalen. Het verschil met andere sportscholen zit ook in de abonnementsvorm. Rocycle richt zich, net als SoulCycle, op de bovenkant van de markt. Je koopt geen abonnement maar betaalt per les (€ 18,=) of koopt een rittenkaart.

Nederland

Of Nederland klaar is voor een boutique sportschool blijft spannend en is afwachten, op dit moment zit Rocycle in het centrum van Amsterdam en opende het onlangs haar tweede vestiging op de Zuidas. In een artikel op Sprout gaf Rogier van Duyn (oprichter) aan ambitieus te zijn en binnen tien jaar 50 vestigingen te willen openen verspreid over Europa.

Website: Rocycle

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.