Robot Mario, de nieuwe medewerker en mascotte van het Marriott hotel Ghent

18-8-2015

  • Robot Mario controleert de omgeving
  • Robot Mario en het menu
  • Robot Mario test een biertje
  • Robot Mario laat duurzaamheid zien
  • Robot Mario aan de telefoon
  • Robot Mario

In het Marriott Hotel is eind juni een nieuwe ‘werknemer’ in dienst genomen. De mensachtige robot Mario. Nu bijna 2 maanden later is Mario een lokale beroemdheid en heeft hij zijn eigen ‘Mario Monday’. Op deze dagen onderzoekt hij zaken rondom het hotel, hij probeert kamers uit en heeft bijvoorbeeld de voetbalclub Gent bezocht die wordt gesponsord door het Marriott Ghent.

Het succes van Robot Mario

Ook wij hebben alle persaandacht eind juni gevolgd en toen meteen bedacht dat we graag later wilden laten zien wat het effect van de mensachtige robot is voor het hotel. En volgens Annabelle Stevens (marketing Marriott Ghent) heeft Mario al vele harten gestolen. Schoolklassen zijn komen kennismaken en de toegewijde ‘papa Thomas’ van Mario kan alle aandacht voor zijn ‘zoon’ niet meer alleen aan. Ook een aantal front office medewerkers begeleiden Mario inmiddels zo nu en dan. Zij begeleiden dan wat Mario zegt en doet.

Mario wordt ingezet in de MICE (Meetings, Incentives, Conventions, Exhibitions) markt voor een welkomst- of afscheidswoord, hij geeft klassieke PowerPoint presentaties of vertelt over het menu tijdens een diner. Een groot voordeel, Mario spreekt verschillende talen! Daarnaast is hij regelmatig aanwezig bij de receptie. Vooral kinderen vinden dit natuurlijk geweldig.

Mario Monday

Mario vervangt geen personeel, hij is een extra stukje beleving. Elke maandag vervult Mario een mascotte functie, door op Facebook onder de noemer ‘Mario Monday’ allerlei zaken rondom het hotel te ‘onderzoeken’. Hij heeft bijvoorbeeld al eens een kamer getest en gecontroleerd of er rondom het hotel wel goed werd opgeruimd na de Gentse feesten. Zo wordt de mascotte onderdeel van de storytelling van het Marriott Ghent.

Zora; het bedrijf dat Mario heeft ontworpen

Mensachtige robots worden al een tijdje ingezet in de zorgsector, voor de hotelsector is dit één van de eerste keren dat wij horen over het inzetten van een robot. De robot is een product van het Belgische bedrijf QBMT uit Oostende, dat onder het Zora-label al meer dan 100 mensachtige robots heeft geproduceerd voor de zorgsector in België, Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

Website: The Marriott Hotel Ghent

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.