River Walk Market | Wekelijks food festival op het terrein van Battersea Power Station

25-4-2019

Zaterdag 27 april kunnen de inwoners van Londen voor het eerst van de wekelijkse River Walk Market genieten! Deze markt voor onafhankelijke producenten vindt elke zaterdag plaats aan de voet van de iconische krachtcentrale van Battersea. Gelegen aan Circus West Village en geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Een idee van de oprichters van Real Food Festivals, die zich hebben toegelegd op het ondersteunen van kleine, duurzame en ethische producenten en het organiseren van enkele van de grootste foodevenementen in Londen en daarbuiten. River Walk Market is elke zaterdag gastheer voor onafhankelijke producenten van voedsel en dranken, artiesten, ontwerpers, street food en live muzikanten.

Leuk idee, een wekelijks food festival!

Nieuwe, wekelijkse onafhankelijke markt | River Walk Market

Battersea Power Station is gelegen aan de zuidelijke oever van de rivier de Thames, en hier is een nieuwe bestemming ontstaan met restaurants, winkels en bars. De markt krijgt een fantastische locatie op slechts een steenworp afstand van Battersea Park en naast de Battersea Pier. Bezoekers kunnen genieten van één van de beste uitzichten op de rivier, evenals van het iconische monumentale gebouw dat op de monumentenlijst staat, terwijl ze langs de kraampjes van de River Walk Market lopen.

In de kraampjes vind je onafhankelijke kwaliteitsfabrikanten, lokale producenten, verkopers en ambachtelijke voedselproducenten. In totaal omvat de line-up van River Walk Market 25 producenten waaronder moderne Europese delicatessen en bakker, Popina, dat altijd zorgt voor lekker eten met verse, seizoensgebonden ingrediënten; The Flour Station, de bekroonde ambachtelijke bakkerij waar Londen zijn zuurdesem en ambachtelijke gebakjes, cake en gebak koopt; Battersea Brewery, de eigen micro-brouwerij in Zuid-West-Londen; de Siciliaanse cannoli goeroes, Casa Cannoli, verleiden Londenaren met een hapje Sicilië; Outsider Tart, een Amerikaanse bakkerij die authentiek Amerikaans soulfood serveert, van gezonde cupcakes tot zoete taarten en verse taartjes; en de meermaals bekroonde kaas- en charcuteriehandelaar, Heritage Cheese, gespecialiseerd in fijne kazen van de Britse eilanden. Er zullen ook enkele kraampjes worden gereserveerd voor gastproducenten, kleine bedrijven en opkomend talent. Zoals bijvoorbeeld streetfood bedrijfjes, waaronder Bayou, die smaken uit het diepe zuiden van Amerika gaan serveren zoals de originele New Orleans ‘po’ boy sandwich en Tong n ‘Cheek, wiens Italiaanse en duurzame hamburgers tot één van de beste hamburgers in Londen zijn verkozen. Op de markt kun je ook bijvoorbeeld Dasmarca vinden, zij verkopen er hun op Londen geïnspireerde ‘Postcode‘-reeks hoeden (grappig bekijk hun website maar eens); Starling & Hider, zij presenteren hier hun assortiment handgemaakte, eigentijdse accessoires; en Katiico Jewellery, verkopen op Ghana geïnspireerde sieraden. Daarnaast kunnen gasten van deze weekendmarkt genieten van een wekelijkse wisselende line-up van live muzikanten en dj’s, geprogrammeerd door Busk in Londen.

River Walk Market | Een idee van Real Food Festivals

River Walk Market wordt gerund door Real Food Festivals, dat zich sinds 2008 inzet voor het vieren van het beste van eten en drinken, en een aantal van de grootste foodevenementen in Groot-Brittannië, Londen en internationaal organiseren. Fabio Diu, een directeur van Real Food Festivals: “Deze opwindende nieuwe wijk aan de rivier en aan de voet van de iconische krachtcentrale van Battersea bloeit nu en is een nieuw leven ingeblazen. We kijken er echt naar uit om deel uit te maken van deze lokale gemeenschap en bieden een nieuwe ruimte voor mensen om te genieten in het weekend van eten, drinken en winkelen bij de beste onafhankelijke producenten in Londen.”

Nicola Casperson, Brand Director bij Battersea Power Station, voegt hieraan toe: “We zijn blij met de komst van deze wekelijkse markt voor levensmiddelen en ambachtelijke producten als aanvulling op de bestaande reeks restaurants, winkels, cafés, bars en vrijetijdsaanbiedingen in het eerste hoofdstuk van de herinrichting van Battersea Power Station. Het is toch een heerlijke manier om je zaterdagmiddag door te brengen, genieten van een drankje en een hapje. Daarnaast kun je de kraampjes met kunstnijverheid verkennen en genieten van de sfeer van de rivier bij één van de bekendste bezienswaardigheden van Londen. Er is nu zoveel te beleven gedurende de dag en de avond in Circus West Village, van de nieuwste restaurant- en baropeningen tot geweldige fitness- en schoonheidsaanbiedingen, een school voor bloemsierkunst en onze eigen bioscoop die een paar weken geleden is geopend – deze markt is een welkome nieuwe toevoeging aan deze toch al bloeiende gemeenschap.”

Website: Real Food Festival

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.