Rising Sun van brouwerij De Leckere | De nieuwe hazy IPA op basis van Kumquats

21-7-2021

  • Rising Sun by De Leckere Brewery - credits MartinHols
  • Rising Sun by De Leckere Brewery - credits MartinHols

Brouwerij De Leckere introduceert haar eerste zomerspecial van dit jaar de Rising Sun, een Kumquat IPA. Op basis van dit bijzondere Vietnamese vruchtje hebben hun brouwers een fris nieuw bier gebrouwen. De Kumquat is een langwerpige sinaasappel die met schil en al gegeten wordt. De schil heeft een zoete smaak en het vruchtvlees een fris zure smaak. Daarnaast bevat de kumquat bijzondere bittere tonen. Ideaal voor bier dus.

Leestijd: 1 minuut

Rising Sun | Een hazy IPA van brouwerij De Leckere

Brouwer Yourian Kohnke over Rising Sun, de nieuwe hazy IPA: “Ik ben zo trots op dit bier. De smaak is namelijk erg goed gelukt maar vooral spannend. Smaakomschrijving: Fruitige IPA door flinke dryhopping en een behoorlijke dosis verse Kumquat. Een mooie balans van hop, bitter en een licht zoetje. De citra, cascade en kumquats geven een heerlijke beleving van citrus met tonen van mandarijn en oranje vruchten”. Bekijk hier the making of: (tekst gaat na de video verder)

Brouwerij De Leckere brouwt bieren voor levenslustige Nederlanders, die iedere dag lecker anders willen maken. Echte aanpakkers die de dag plukken en genieten van het leven. Mensen die er voor gaan en samen met anderen het leven willen vieren. Net als De Leckere, maken zij bewuste keuzes en zijn ze anders.

 

Website: Brouwerij De Leckere

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.