Ripple, plantaardige melk | Zal dit de zuivelindustrie veranderen?

20-9-2017

Ripple heeft in april 2016 een nieuwe lijn zuivelproducten gelanceerd, mede mogelijk gemaakt door een investering van $44 miljoen door Google en risicokapitalisten uit Silicon Valley. Maar wat is Ripple? Melk gemaakt van eenvoudige gele erwten. Een plantaardige melk, met veel eiwitten en weinig suiker. Ripple heeft een goede smaak volgens het bedrijf (het heeft een romige textuur, iets wat bij andere zuivelvrije producten ontbreekt), het voedt je lichaam en laat een kleine voetafdruk achter op de planeet. Ripple melk is noot-, gluten-, lactose- en sojavrij en 100% veganistisch.

Ripple, plantaardige melk

Ripple is gemaakt van gele erwten, een groente die goedkoop is om te verbouwen en een niet uitgesproken, neutrale smaak heeft. Er zijn meer soorten erwten-melk op de markt, maar de eigenaren van Ripple zijn erin geslaagd om het zuiverste plantaardige eiwit ter wereld, Ripptein, aan deze gele erwten te onttrekken. De drank heeft 8 gram plantaardig eiwit per portie, dat is hetzelfde als bij melk en 8x meer dan in andere zuivel alternatieven. Het heeft ook maar de helft van de suikers van gewone melk en 15% minder dan andere zuivel alternatieven. Daarnaast heeft het weinig verzadigd vet en heeft het de hoogste niveaus van calcium en vitamine D in vergelijking met melk en andere plantaardige dranken.

Op dit moment zijn er vijf soorten Ripple-melk te koop in winkels zoals Whole Foods and Target Corp. Onder andere de originele ongezoete melk, chocolademelk en vanille melk. Deze winter gaat men ook een plantaardige, yoghurt Griekse stijl verkopen.

Ripple en duurzaamheid

Bloomberg Pursuits interviewde het duo achter Ripple, een goed artikel waarin ze ook alle details van hun duurzaamheid geven. Zij begonnen in 2014 met als doel de zuivelindustrie te veranderen. De invloed van zuivel op de koolstofuitstoot van de wereld is enorm en andere plantaardige dranken gebruiken meer water dan Ripple. De flessen zijn gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal.

Website: Ripple melk

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.