RIJKS ®

29-10-2014

  • RIJKS - (c) Erik Smits(c) Erik Smits
  • RIJKS - (c) Erik Smits(c) Erik Smits
  • RIJKS ® Chefs. Vlnr.: Jos Timmer, Joris Bijdendijk en Wim de Beer. (credits: Erik Smits)RIJKS ® Chefs. Vlnr.: Jos Timmer, Joris Bijdendijk en Wim de Beer. (credits: Erik Smits)

Op 1 november wordt het nieuwe restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam geopend, in de vernieuwde Philipsvleugel van het museum, de laatste gerenoveerde vleugel. Het restaurant is 7 dagen per week open voor lunch en diner en heeft 140 zitplaatsen, een aparte ruimte voor 36 gasten en een terras met 130 zitplaatsen, met een eigen ingang voor het restaurant. RIJKS ® is een joint venture van de Vermaat Groep en het Rijksmuseum.

Verantwoordelijk voor het interieur; Paul Linse

Paul Linse heeft in het RIJKS ® gebruik gemaakt van materialen als brons, eiken, marmer, blauwstaal en suède die in combinatie met designmeubelen en -lampen het restaurant een stoer en stijlvol karakter geven. In de grote open keuken kijk je vanaf de witmarmeren bar naar het werk van de koks. Paul Linse is onder andere bekend van interieurontwerpen voor het vernieuwde Rotterdam Centraal, Brasserie de Plantage bij Artis en tal van projecten op Schiphol.

De chefs: Joris Bijdendijk, Wim de Beer en Jos Timmer

Restaurant RIJKS ® heeft een keukenteam onder leiding van Joris Bijdendijk die elk seizoen versterking krijgt van een internationale gastkok. Margot Janse uit Zuid-Afrika bijt de spits af in januari. De focus ligt op Nederlandse producten met inspiratie van de exotische smaken die de Nederlandse keuken door de eeuwen heen hebben beïnvloed. De chefs delen het gedachtengoed van Slow Food. Op de kaart zie je deze trend terug in gerechten die zijn bereid met ingrediënten van de Ark van de Smaak, een lijst met traditionele, ambachtelijke ‘vergeten’ streekproducten. Inspirerend: ze serveren een Rijkstafel. Kijk alvast op de menukaart die al te bezichtigen is op de website. Wij zijn ook benieuwd naar toekomstige Rijkstafels geïnspireerd door de gastkoks en wensen Joris Bijdendijk en zijn team heel veel plezier en succes toe in het RIJKS ®.

Bron: https://www.rijksmuseum.nl/

Website: http://www.rijksrestaurant.nl/

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.