Reyka Expedition | Van IJsland naar Hackney

21-11-2017

Wat komt er in je op als je aan IJsland denkt? Het wow-effect van het Noordenlicht, gezellig avonden, de geisers, gletsjers, de vulkanen en wodka. Wodka? Jazeker, wodka. Tot en met 26 november vindt in Hackney (Londen) de ‘Reyka expedition’ plaats, Londenaars kunnen tijdens deze expeditie kennis maken met Reyka vodka. Volgens ons zijn er veel wodka liefhebbers die deze ‘Reyka expedition’ ook in Amsterdam zouden willen ervaren!

Reyka Expedition

Reyka Vodka gaat een aantal aspecten van de charmante, onconventionele IJslandse spirit laten zien in 18 hangouts in Hackney van 14 tot en met 26 november. Reyka nodigt Londenaars uit om de creatieve ‘Reyka expedition’ door Hackney bij te wonen. Ze organiseren er IJslandse feesten met een reeks van de beroemdste lekkernijen van het land maar ook een waterprojectie die de ontzagwekkende Aurora Borealis (Noorderlicht) laat zien. Bezoekers moeten het onverwachte verwachten. Brand Ambassador, Fabiano Latham legt uit: “IJsland is één van de meest charmante en unieke landen ter wereld, één met een onderscheidende herkomst, bevolking en cultuur. Daarom hebben we een drank gecreëerd die de offbeat spirit van IJsland laat zien. Met trots laten we IJsland zien tijdens onze Reyka expedition”. De wodka die anders dan alle andere wordt gemaakt in de omgeving van vulkanen (deze zorgen ook voor de energie), gefilterde door lavarotsen en waarvoor arctisch ijswater wordt gebruikt.

Reyka vodka

Reyka is niet alleen ‘Made in Iceland’ maar ook ‘Made of Iceland’. Het water komt uit een bron die door een 4000 jaar oud lavaveld loopt, één van de puurste ter wereld. De wodka wordt gedistilleerd in Borgarnes, een kustplaatsje omgeven door veel natuurlijke bronnen. De meesterdistilleerder van Reyka is Þórður Sigurðsson, die ook de lokale brandweerman en politieagent is. Ze destilleren Reyka in een van de weinige Carter-Head vaten ter wereld. Het hoge kopergehalte geeft Reyka ongeëvenaarde soepelheid. IJsland is vol lavastenen, die worden gebruikt om de wodka te filteren, waardoor het een frisse smaak krijgt. Reyka wordt gemaakt in kleine batches om een uitzonderlijke kwaliteit te garanderen. Elke distillatie duurt ongeveer 6 uur en maakt slechts 255 flessen. Bekijk deze video om te zien hoe de wodka wordt gemaakt.

Reyka Puffin Collins

  • 1 cherry tomaatje
  • 50 ml Reyka
  • 30 ml verse roze grapefruit juice
  • 20 ml vlierbloesem siroop
  • Soda to top

Vijzel de cherry tomaat, voeg dan de Reyka, vlierbloesemsiroop & grapefruit sap toe. ‘Shake like a Viking’ en schenk het over ijs in een highball glas. Top af met soda, garneer met een tomaatje op de rand en geniet!

Website: Reyka Vodka

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.