Revival van sherry: Treedt sherry in voetsporen van jenever en gin?

26-5-2016

Afgelopen maandag werd in de Rotterdamse Markthal ‘De Wereld van Smaak’ de Nederlandse Sherry campagne gepresenteerd aan importeurs, retailers, restaurateurs, sommeliers en opleiders. Marketingbureau Alterego ontwikkelden onder andere het interactieve platform sherry.wine/nl waar informatie, educatie en inspiratie samenkomen. Met op dit platform veel tips maar ook ‘maak je eigen shapa’, ‘creëer cocktails met sherry’ of ‘kook met sherry’. Het doel van deze presentatie was om Nederland opnieuw kennis te laten maken met sherry, om zo in de voetsporen te treden van de momenteel populaire jenever en gin. Kortom komt er een revival van sherry? Mij hebben ze in ieder geval wakker geschud, ik ga weer eens een hele droge sherry drinken, lekker!

Revival van sherry en ambachtelijke dranken

Onlangs hadden we al een interview met de heren van Kever Genever en ook is het alweer bijna twee jaar geleden dat Mossel en Gin haar deuren opende als mossel- en gin restaurant. De consument wilt terug naar de ambacht en kwaliteit waardoor we nu steeds meer dranksoorten zien die aan een revival bezig zijn. Sherry is de volgende op de lijst: “Sherry heeft alles in zich om de Nederlandse consument te verleiden” laat Yuri Pieplenbosch van marketingbureau Alterego weten. “Het heeft historie, wordt ambachtelijk gemaakt, is koel te drinken en heeft een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding.”

Tips en tricks voor sherry

De mogelijkheden voor mixen, cocktails en food pairing met sherry zijn eindeloos. Ondanks de veelzijdigheid van de drank, heeft het product wel wat uitleg nodig en daarom heeft Alterego in opdracht van ‘Consejo Regulador’ een interactief platform ontwikkelt waar informatie, educatie en inspiratie samenkomen. Het platform is voor iedereen toegankelijk en is bedoeld om sherry een boost te geven in Nederland. Denk hierbij aan tips & tricks om met sherry aan de gang te gaan, food-pairing recepten, cocktailvoorbeelden, lesmateriaal en presentaties. Zo kan iedereen hiermee aan de slag, van docent tot ondernemer. Eventueel kun je creaties delen via de sociale media via #sherrylover en wordt je tweet dan geretweet door @sherrywinesNL. Tips, tricks en meer informatie vindt je op deze site.

Sherry

Sherry (ook: xeres of xereswijn) is een Spaanse versterkte wijn die door middel van het solera-systeem wordt opgevoed. Het is afkomstig uit de streek van Jerez de la Frontera in het uiterste zuiden van Andalusië. Alleen wijn uit deze streek mag zich sherry noemen. Sherry is de Engelse verbastering van Jerez. ^Marjolein

Website: Sherry

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.