Restyling restaurant ONE | Bekijk het artwork van Claudy Jongstra tijdens het SEE IT FIRST menu

9-7-2018

  • SEE IT FIRST menuBethany Delong & Edwin Soumang van Restaurant One ©Ramon Stijnen
  • SEE IT FIRST menuRestaurant One ©Martijn Kersten
  • SEE IT FIRST menuRestaurant One ©Martijn Kersten
  • SEE IT FIRST menuRestaurant One ©Martijn Kersten
  • SEE IT FIRST menuRestaurant One ©Martijn Kersten
  • SEE IT FIRST menuRestaurant One ©Martijn Kersten
  • SEE IT FIRST menuRestaurant One ©Martijn Kersten

Vrijdag 6 juli werd de volledige transformatie die restaurant ONE heeft ondergaan, onthuld. Restaurant ONE in Roermond heeft nu als eerste Limburgse openbare locatie werk in haar bezit van de internationaal bekende kunstenaar Claudy Jongstra. Speciaal voor Restaurant ONE ontwierp Jongstra een uitzonderlijk kunstwerk gemaakt van eetbare verfplanten en verroest ijzer. Samen vormen deze bijzondere materialen het kleurenpalet voor het kunstwerk “Vertical Garden”. Dit tweeluik van Claudy Jongstra weerspiegelt de rechthoekige groentebedden van de eigen stadstuin van het restaurant en de industriële oorsprong van het historische ECI Gebouw. Bekijk de restyling en het kunstwerk en geniet van het SEE IT FIRST menu.

Moestuin als inspiratiebron voor kunstenares

Het kunstwerk van Claudy Jongstra moet de moestuin van Restaurant ONE nog meer naar het restaurant brengen. Afgelopen jaren heeft deze moestuin een erg grote impact gehad op de evolutie en de ontwikkeling van het restaurant. Zero waste, respect voor de natuurlijk en lokaal zijn begrippen die bij ONE al langer hoog in het vaandel gedragen worden. Dit komt ook terug in het interieur, in samenwerking met Sjoukje van Laer (Studio Ni) en Bertine Creemers (Puur Binnenhuisarchitectuur) kozen Edwin Soumang en Bethany DeLong bewust voor nog meer natuurlijke en vooral duurzame materialen zoals lichtgewicht hout, onbewerkt staal en recycled leer. Ook hier werd er samengewerkt met lokale Nederlandse vakmensen. Het resultaat is een frisser en lichter geheel dat nog beter past bij de toekomst van Restaurant ONE. “Het nieuwe interieur geeft ons een nog betere fundering om verder te blijven groeien en onze ambities en visie verder door te ontwikkelen”, geeft  Edwin Soumang aan.

Via een ‘sterrenhemel’ het restaurant betreden                    

Als kers op de taart heeft het restaurant sinds deze week ook zijn eigen ingang via een nieuw aangelegde brug. Leuk detail, de brug heeft allemaal lichtjes op de grond die je misschien wel het gevoel geven dat je via een “sterrenhemel” het restaurant betreedt. Tot slot werd er naast het werk van Claudy Jongstra ook samengewerkt met twee mural artists die ook op hun eigen manier een persoonlijke touch geven aan het vernieuwde interieur van het restaurant. Er werd gekozen voor een samenwerking met Klaas Lageweg en Anutosh Willems.

Over restaurant ONE | SEE IT FIRST menu

Restaurant ONE is gehuisvest in een voormalige fabriek aan de Roer en is sinds 2010 de trotse bezitter van een Michelinster en lid van de internationale restaurantvereniging JRE. ONE is een liefdescreatie van de hand van Edwin Soumang en Bethany DeLong. Edwin staat aan het roer in de keuken en werd vorig jaar nog bekroond als winnaar van de internationale talent award 2017.

De kookstijl is verrassend, vers en duurzaam en er wordt waar mogelijk gekookt met ingrediënten uit eigen moestuin of bij voorkeur uit eigen streek. Centraal in de filosofie: respect voor de natuur, het ambacht en de authenticiteit van de ingrediënten. Ook de wijnkaart is een weerspiegel van de eigenzinnigheid van het koppel. Naast de bekende topwijnen schenken ze ook een selectie minder bekende maar minstens even unieke wijnen.

Van 10 t/m 21 juli en van 14 t/m 25 augustus serveren ze, om de restyling te vieren, een speciaal 8 gangen, SEE IT FIRST menu.

 

 

Website: Restaurant One

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.