Restaurantketen Flat Iron lanceert haar Butchers Box en online shop

13-11-2020

  • Flat Iron's Butchers Box
  • Flat Iron's Butchers Box
  • Flat Iron's Butchers Box
  • Flat Iron's online shop

De zelfbenoemde slager en oprichter van Flat Iron, Charlie Carroll, kondigde recent de lancering aan van Flat Iron’s Butchers Box aan en van zijn online winkel, van waaruit je met één klik rundvlees van de beste kwaliteit in het Verenigd Koninkrijk kunt bestellen.

Een restaurateur die, ook in zijn restaurantketen trouwens, alles rondom het vlees regelt. Nu met de lockdown gaat hij ook slagerspakketten bezorgen!  

In 2012, hetzelfde jaar dat hij Flat Iron oprichtte, reisde Charlie naar Thirsk in Yorkshire om Charles Ashbridge te ontmoeten. Samen besloten ze een kudde samen te stellen waarmee ze het best mogelijke rundvlees konden produceren. Gebruikmakend van hun uitgebreide kennis over rassen, voer en veeteelt, fokten ze ‘Flat Iron’ kudde op de boerderij. Hierbij concentreerde zij zich op het perfectioneren van zeldzaam en inheems vee. Sinds de opening van Flat Iron kunnen gasten genieten van het vlees van deze kudde via de Flat Iron-specials. Nu is er voor het eerst een selectie vlees van de Flat Iron-kudde te koop via de Butcher’s Box!

Butchers Box

 Fans van Flat Iron kunnen nu restaurantfavorieten thuis creëren. De inhoud van elke Butcher’s Box is zorgvuldig geselecteerd door Flat Iron’s Head of Beef, Fred Smith, en met de hand klaargemaakt in de slagerij door hun eigen slager, Calum Eades. Elke doos bevat een mix van eersteklas steaks en secundaire stukken, allemaal zorgvuldig verpakt volgens de strenge normen van Flat Iron. De doos bevat bijvoorbeeld ook kwaliteitshamburgers, een relatief magere mix van gehakt gemaakt van goed gearomatiseerde stukken vlees en een traditioneel braadstuk vlees.

Aanpassen aan COVID-19

Naast de Butchers Box worden in de online shop van Flat Iron shop onder andere culthakmessen en whiskyflessen verkocht. Daarnaast zijn er online vouchers beschikbaar van Flat Iron die gedurende betere tijden in één van de restaurants kunnen worden ingewisseld, voorlopig is de Butchers Box en de online shop een manier om wat inkomsten te blijven genereren.

Flat Iron Butchers Box kost £90 en is te koop in hun online shop. De pakketten komen aan het begin van elke week beschikbaar in beperkte oplage.

“We hebben altijd nauw samengewerkt met onze leveranciers en hebben jarenlang onze eigen kudde grootgebracht en de relatie tussen verschillende rassen, leeftijden, diëten en smaak begrepen, dus we zijn verheugd dat we de volledige Flat Iron-ervaring thuis te kunnen aanbieden. Ik denk dat mensen nu meer dan ooit het beste van alles thuis willen laten bezorgen, dus ik ben blij dat we onze gasten de kans kunnen geven om ons ongelooflijk lekkere rundvlees zelf te bereiden. Of het nu voor een speciale gelegenheid is of voor de wekelijkse boodschappen, we wilden de kwaliteit laten zien van alle producten die we bij Flat Iron gebruiken”, aldus oprichter Charlie.

Flat Iron

Oprichter Charlie Carroll opende Flat Iron in 2012 als een pop-up boven een pub in Oost-Londen. Charlie was toegewijd en wilde geweldige biefstuk voor iedereen beschikbaar maken. Flat Iron heeft nu zes restaurants in Londen, binnenkort wordt het zijn zevende restaurant aan James Street, Marylebone, geopend. In nauwe samenwerking met de Britse boer Charles Ashbridge hebben Charlie en Head of Beef Fred Smith hun eigen kudde Flat Iron-runderen gecreëerd in Thirsk, Yorkshire, waar ze zich concentreren op het perfectioneren van zeldzame en inheemse rassen.

Bezoek de website van Flat Iron voor meer informatie over hun concept.

Website: Flat Iron

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.