Restaurant Zout&Citroen | When east meets west

16-3-2018

  • When east meets west HT

Sterrenchefs brengen een ode aan de verfijnde Franse en krachtige Oosterse keuken tijdens ‘When east meets west’. Dit evenement wordt op zondag 29 april georganiseerd door Restaurant Zout&Citroen in Oosterhout. Niemand minder dan sterrenchef Soenil Bahadoer en Pascal Jalhay duiken samen met Bram Helleman van Zout&Citroen de keuken in om een 9-gangen diner te bereiden waar de klassieke Franse keuken en de krachtige oosterse keuken elkaar ontmoeten. De gerechten worden begeleid door speciale big bottle wijnen van Wijnkooperij de Lange B.V.

When east meets west | Sterrenchefs

Soenil Bahadoer van De Lindehof** in Nuenen staat bekend om zijn spicy keuken waarin Franse verfijning samengaat met de mooie kruiden en specerijen uit Bahadoers Surinaams-Hindoestaanse cultuur. Pascal Jalhay van Bougainville te Amsterdam was destijds de jongste tweesterrenchef van Nederland én de leermeester van Helleman. Met zijn Indonesische roots weet hij de oosterse smaken fantastisch te combineren met de perfectie van de Franse keuken.

Bram Helleman: “Pascal heeft mij geleerd om altijd voor het beste resultaat te gaan zonder concessies en dat de gast altijd voorop staat, no mather what. Mede dankzij hem staan wij waar we nu staan met Zout&Citroen. Ook Soenil is voor mij een grote inspiratiebron, met name op het gebied van het gebruik van de fantastische oosterse kruiden en specerijen. Ik kijk er enorm naar uit met deze twee iconen aan de slag te gaan in ons restaurant.”

When east meets west | Big bottles

Samen serveren deze drie topchefs tijdens dit evenement een 8-gangenmenu. Vier van deze gangen worden speciaal gemaakt bij de big bottle wijnen, waaronder een prachtige champagne, rioja en een zoete Oostenrijkse dessertwijn die speciaal voor dit diner op groot formaat wordt gebotteld.

Soenil Bahadoer: “Ik kijk er enorm naar uit om met Bram en Pascal de keuken in te duiken en allemaal onze eigen draai te geven aan het thema ‘When east meets west’. Dit thema is ons alle drie op het lijf geschreven, de gasten weten niet wat ze gaan meemaken.”

Kaarten voor het evenement kosten € 190,- p.p. (8 gangen incl. bijpassende wijnen, koffie, friandises en tafelwater).

Zout&Citroen

Zout&Citroen is het restaurant van Bram en Patricia Helleman. Patricia zorgt er als gastvrouw voor dat een bezoek aan het restaurant voelt als een warme deken. Gastvrijheid en klantvriendelijkheid staan bij haar voorop. Niet voor niets werd zij door GaultMillau genomineerd voor de titel ‘Gastvrouw van het jaar’.

Het keukenteam staat onder leiding van Bram. Deze jonge chef heeft voor hij met Zout&Citroen begon een bak aan ervaring opgedaan op diverse plekken, waaronder Restaurant Vermeer (2 Michelinsterren). Met zijn gerechten wil hij alle zintuigen prikkelen: “Het plaatje moet kloppen, van de eerste aroma’s tot de friandises bij de koffie”. De basis van de keuken van Bram is Frans, doorweven met smaakrijke specerijen uit de Orient.

Website: Restaurant Zout&Citroen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.