Restaurant W36: Mixing flavors like music

15-10-2014

  • Opening W36
  • Opening W36
  • Opening W36
  • Opening W36

Met de opening van restaurant W36 in een grachtenpand in de Warmoestraat heeft Amsterdam er een unieke culinaire belevenis bij gekregen. Onder het mom van ‘Mixing flavors like music’ is het een plaats waar verschillende smaken en stijlen zich mengen. Dit is bijvoorbeeld te zien in de menukaart, die een mix is van verschillende keukens. Ook in het interieur is dit te zien: het eigentijdse design is gecombineerd met robuuste materialen zoals staal, hout, leer en glas.

Een plek waar alles samenkomt

Restaurant W36 is opgezet door drie internationale investeerders. Ginger Zerbretto is een bekende in de culinaire wereld en heeft het concept vormgeven samen met de internationale DJ’s Sunnery James en Ryan Marciano. Samen hebben zij een plek gecreëerd waar eten, drinken, muziek, interieur en sfeer samenkomen. Davide D’Agostino is de executive chef in het restaurant. Hij gebruikt voornamelijk producten van de Nederlandse bodem die meegaan met de seizoenen. Vlees heeft een belangrijke rol in het restaurant: W36 heeft een slagerij in het restaurant waar de gerechten onder de neus van de gasten wordt bereid.

Het beste van overal in Amsterdam

Ginger: “Het concept voor W36 is geïnspireerd door passie voor goed eten in combinatie met een speciale locatie. Door de inspiratie van Sunnery en Ryan, die voor hun sets de hele wereld over reizen en overal op zoek zijn naar het beste en lekkerste stuk vlees, is W36 dan ook een plek geworden waar men zich op reis waant zonder te reizen.” Sunnery: “Dit restaurant heeft alles in zich wat wij willen. W36 wordt onze hang out wanneer we in Amsterdam zijn!” Ryan: “Amsterdam is ons thuis en hier komt alles samen waar wij van houden, we hebben het beste van overal meegenomen naar W36.”

Website: W36

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.