Restaurant Sukade | Design elementen in het Smaeckpakhuys in Meppel

9-3-2017

  • Sukade exteriorSukade exterior
  • Sukade barSukade bar
  • Sukade viewSukade view
  • Sukade central partSukade central part
  • Sukade second floorSukade second floor
  • Sukade restaurantSukade restaurant
  • Sukade restaurantSukade restaurant
  • Sukade coffeebarSukade coffeebar
  • Sukade interior by nightSukade interior by night

In een monumentaal Smaeckpakhuys aan de Stoombootkade in Meppel is sinds kort restaurant Sukade gevestigd. Een eigentijds en betaalbaar restaurant met een spraakmakend interieur waar op topniveau gekookt wordt en waar groente en van kop tot staart werken een belangrijke rol spelen. Sukade combineert een (koffie)bar, bistro en restaurant waar gasten vanaf 10 uur terecht kunnen. Een restaurant met een bijzonder en eigentijds interieur, met een open keuken, die is ontworpen door de chef. Daarnaast zijn er ook eyecatchers zoals het behang met de sukadevrucht en de twee bars met azuurgroene tegels waaronder de koffiebar met taarten. In het restaurant wordt de sfeer bepaald door de mosterdgroene banken en donkergroene en blauwe stoelbekleding.

De keuken van restaurant Sukade

Chef is Thomas van Mechelen, die eerder bij restaurant De Bovenmeester in Steenwijk en bij Os en Peper in Zwolle werkte. Groenten spelen een belangrijke rol bij restaurant Sukade. Naast het reguliere menu is er een groentemenu en er is altijd een seizoensgebonden vegetarisch gerecht. De kaart is compact en wisselt tweewekelijks, zodat er altijd vers en verrassend gekookt kan worden en er weinig weggegooid hoeft te worden. Chef Thomas van Mechelen kookt vanuit een klassieke Franse basis, soms met een uitstapje naar Azië of andere werelddelen en heeft een frisse kookstijl, waarin producten altijd herkenbaar blijven.  Volgens de bedrijfsleidster Bianca Henken-Meppelink: “In de korte tijd dat we open zijn is onze Sunday Roast een succes geworden. Het is een fijne mogelijkheid om op zondag voor een bescheiden prijs te eten, bijvoorbeeld na een frisse boswandeling”.  Op Instagram meer foto’s van gerechten uit de keuken.

Duurzaamheid

Ze gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke en regionale ingrediënten en hebben oog voor duurzaamheid. Zo verwerken ze dieren van kop tot staart, omdat ze het zonde vinden om alleen de bekendere, duurdere delen te gebruiken. In de bouillabaisse gaat vis uit de bijvangst en ze maken een heerlijke broodpudding met sukade van het brood van bakker Bas Bakt dat niet is opgegaan. Het pand is energiezuinig herbouwd en ze gebruiken biologische koffie van de lokale koffiebrander Frans de Grebber.

Website: Restaurant Sukade

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.