Restaurant SILO: zo ‘groen’ mogelijk ondernemen

22-12-2014

SILO, een nieuw restaurant in Brighton, heeft een ‘zero waste’ kijk op duurzaamheid.

Volgens Douglas McMaster, mede eigenaar van SILO, is er tegenwoordig teveel afval en zijn producten teveel bewerkt. Om deze redenen kwam hij met SILO, niet alleen een groen restaurant maar ook een duurzame bakkerij en koffiehuis.

Restaurant SILO vermindert eigen afval

Restaurant SILO onderneemt verschillende soorten acties om het afval te verminderen en streeft er naar om afvalvrij te zijn. Om papierverspilling te voorkomen e-mailt SILO de menukaart naar de gasten. De etensresten gaan naar een compostmachine die het in korte tijd tot bruikbare compost verwerkt. Hier blijft het echter niet bij. Voor het interieur van SILO is gebruik gemaakt van gebruikt schoolmeubilair, steigers en planken. SILO heeft zo een trendy, groene omgeving gecreëerd om te kunnen dineren of een kop koffie te drinken.

Duurzame producenten

Restaurant SILO werkt samen met duurzame leveranciers. Douglas McMaster heeft direct contact met de lokale boeren en zorgt er voor dat producten niet worden bewerkt. Daarnaast werkt hij samen met een koffie leverancier die de koffiebonen laat verschepen met een zeilboot.

Om dit alles mogelijk te maken kunnen geïnteresseerden in onderdelen van het bedrijf investeren.

Bron: Pop-up city

Website: SILO

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.