Restaurant ShakShuk maakt gerecht ‘Spicy Beyond Merguez’ voor Earth Day

22-4-2022

  • Spicy Beyond Merguez by restaurant ShakShuk – credits @foodlicious.amsterdamSpicy Beyond Merguez by restaurant ShakShuk – credits @foodlicious.amsterdam

Speciaal voor Earth Day (22 april) ontwikkelde ShakShuk, een shakshuka-restaurant op de Zuidas in Amsterdam, een nieuw gerecht in samenwerking met Beyond Meat: Spicy Beyond Merguez. De kruidige worstjes in dit gerecht worden normaliter gemaakt van dierlijk vlees, maar ShakShuk verving deze voor duurzame, plantaardige Beyond Sausage. Het nieuwe gerecht wordt met een speciale actie gelanceerd op Earth Day en blijft een maand op de kaart staan.

Spicy Beyond Merguez wordt geïntroduceerd met een speciale actie: ShakShuk biedt op 22 april 100 gerechten gratis aan om Earth Day te vieren. Restaurantbezoekers kunnen hiervoor reserveren via ShakShuk.

Leestijd: 1 minuut

restaurant ShakShuk maakt ook Beyond Köfte en Shakshuka met vlees van Beyond Meat

Restaurant ShakShuk’s oprichters, Max Zegerius en Alphons de Vries, perfectioneerden de shakshuka – wat in het Tunesisch-Arabisch voor ‘mengsel’ staat en bestaat uit een tomatenmengsel met verse groenten, sterke kruiden en gepocheerde eieren. Eind 2021 wonnen ze een Thuisbezorgd Award voor hun concept. Ze bieden nu een menu aan met negen varianten van het originele recept. De ondernemers ontwikkelden ook ‘Beyond Köfte’, een shakshuka waarbij lamsvlees werd vervangen voor het plantaardige vlees van Beyond Meat.

Go Beyond®-missie | Spicy Beyond Merguez

In het kader van Earth Day verandert ShakShuk hun Spicy Merguez-gerecht in een plantaardige versie, genaamd Spicy Beyond Merguez. Door plantaardig vlees aan te bieden in plaats van dierlijk vlees, deelt ShakShuk de Go Beyond®-missie van Beyond Meat en stelt het consumenten in staat te blijven eten waar ze van houden, maar op een manier die beter is voor de planeet.

“Ik kom uit een familie van vleesliefhebbers en ben oprecht enthousiast over de producten van Beyond Meat, die dezelfde smaak en textuur hebben als dierlijk vlees. Met de keuze voor plantaardig vlees maken we bovendien een duurzame keuze”, zegt De Vries. “Het voelt goed om samen te werken met Beyond Meat om onze klanten te laten genieten van onze geliefde shakshuka-gerechten, zonder in te hoeven leveren op smaak of een gebalanceerde levensstijl.”

“Samenwerken met food service partners zoals ShakShuk geeft ons de mogelijkheid om meer mensen te inspireren om ‘Beyond’ te gaan en plantaardige versies van hun favoriete gerechten te ontdekken, waardoor plantaardig vlees voor iedereen toegankelijker wordt”, zegt Jorg Oostdam, General Manager Europa bij Beyond Meat. “Beyond Meat-producten zijn gemaakt met hoogwaardige plantaardige ingrediënten die de smaak en textuur van dierlijke eiwitten leveren met de duurzaamheidsvoordelen van plantaardig vlees.”

We schreven eerder over initiatieven voor Earth Day.

Website: restaurant ShakShuk

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.