Restaurant Oh.lala…, een Franse touch in het W Osaka | Design door Concrete

16-4-2021

  • Restaurant Oh.lala... in hotel W Osaka credits nacasa for concrete
  • Restaurant Oh.lala... in hotel W Osaka credits nacasa for concrete
  • Restaurant Oh.lala... in hotel W Osaka credits nacasa for concrete
  • Restaurant Oh.lala... in hotel W Osaka credits nacasa for concrete
  • Restaurant Oh.lala... in hotel W Osaka credits nacasa for concrete
  • Restaurant Oh.lala... in hotel W Osaka credits nacasa for concrete

Inspiratie van de in Amsterdam gevestigde multidisciplinaire ontwerpstudio Concrete die tekende voor het design van restaurant Oh.lala… in hotel W Osaka. Bij Horecatrends houden we van de design-elementen zoals de lampen, de punten en de muur met de koperen potten en pannen! En een gave naam voor het restaurant, het doet ons denken aan restaurant ‘Le Coucou’ in New York, ook zo’n schattige Frans woordgrapje! 

Restaurant Oh.lala…, is gesitueerd op de derde verdieping van het W Osaka hotel en biedt de hele dag een internationale eetervaring in samenwerking met de Michelin-ster bekroonde chef van restaurant La CimeConcrete’s lokale inzichten in de Japanse voorliefde voor de Franse levensstijl en cultuur vormde de inspiratie voor deze bistro. De Franse sfeer gecombineerd met durf uit Osaka: Oh.lala 

Leestijd: 2 minuten. 

Restaurant Oh.lala 

De Franse keuken is één van de favoriete keukens in Japan en dé inspiratie achter het concept van restaurant Oh.lala Het interieurontwerp haalt inspiratie uit de traditionele koperen potten en pannen uit de Franse keuken en uit het typerende Bretonse shirt. De blauwe en witte strepen zijn aangepast aan de karakteristieke zigzaggende cirkels in het hotel. 

Gasten komen binnen via een gang met zigzag gordijnen terwijl de eikenhouten vloer over gaat in een chevronpatroon. Het doorschijnende gordijn gaat omhoog en omlaag en vormt zich intiem rondom de cabines en tafels die samenvloeien tot een moderne kijk op de traditionele, gedeelde brasserie tafel, bekleed met koperkleurig metaal. Er zijn ook zitplaatsen te vinden langs de ramen en de niches langs de achterwand, met in zwart-wit gekleurde leren banken en wit marmer en eiken gekleurde tafels op een koperen voetstuk. Langs de muur staan gekantelde spiegels voor een extra mogelijkheid om naar andere mensen te kijken. Daarnaast zijn er roestvrijstalen planken ingericht met unieke porseleinen objecten versierd met blauwe stippen – een combinatie van traditionele Franse vormen en kleuren met de durf uit Osaka. Van bovenaf glinsteren hanglampen gemaakt van glas in de vorm van wolken, die op verschillende hoogtes in de golfende gordijnen hangen. Koperkleurige kroonluchters die tussen deze wolken hangen zorgen voor subtiel licht.   

De aperitiefbar wordt ook gekenmerkt door blauw/witte chevrontegels en bekleed met roestvrij staal. Een hoge tafel ervoor biedt plaats aan gasten en kan ook dienst doen als bar. De open planken zijn gevuld met flessen van de exclusieve W Osaka Champagne! 

Helemaal tegenover de aperitiefbar is de open keuken gesitueerd – ontworpen aan de hand van dezelfde stijl. Hier boven is een muur van witte rechthoekige tegels met een handgemaakte uitstraling, zoals ze ook worden gebruikt in de straten van Osaka. Vooraan staan in een koperen frame de koperkleurige potten, pannen en andere objecten die de Franse sfeer benadrukken. Diner gasten krijgen een plek op de eerste rij aan de hoge, gemeenschappelijke eikenhouten tafels om de chef aan het werk te zien. Er kan in deze ruimte ook een buffet worden opgesteld met directe toegang tot de koude keuken, naadloos bekleed met dezelfde Bretonse tegels van vloer tot plafond.  

De grafische identiteit 

Om de Franse diner ervaring compleet te maken combineert de grafische identiteit van Oh.lala… Franse elegantie met de speelsheid van Osaka. Het logo bestaat uit een helder en vriendelijk uitziend handgeschreven lettertype, waar de hoofdletter O en stippen perfecte cirkels vormen. De blauwe kleur is gebaseerd op de typerende Bretonse streep en sluit aan bij het interieurontwerp. Een neonversie is bij de ingang geplaatst, geïnspireerd op de levendige straten van Osaka.  

De blauwe en witte strepen van het typerende Bretonse shirt worden verwerkt in een patroon van perfecte Japanse cirkels – met een omlijnde cirkel die zorgt voor speelsheid. Dit Japanse stippenpatroon vormt de basis van het grafische ontwerp van het restaurant, menu’s, visitekaartjes, briefpapier en onderzetters. Dit patroon is ook terug te vinden in de porseleinen objecten in de kasten en tafeldecoratie zoals servetten en onderzetters.  

Over Concrete 

Sinds 1997 ontwikkelt Concrete concepten in architectuur, interieurontwerp, stedenbouw en merkontwikkeling. Ze werken met een team van 50 multidisciplinaire creatievelingen voor bedrijven en instellingen. Naast W Osaka zijn er projecten voor bedrijven zoals W Hotels in Londen en VerbierCitizenM hotels wereldwijd, Zoku LoftsVirgin Voyager Scarlet LadyMongkok SkyparkAndaz München en meer.  

Website: Concrete Amsterdam Restaurant Oh La.La...

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.