Cruiseschip Virgin Voyages | Uniek camouflage design voor restaurant Razzle Dazzle

23-11-2018

  • Restaurant Razzle Dazzle by concrete for cruise ship Virgin VoyagesRestaurant Razzle Dazzle by concrete for cruise ship Virgin Voyages
  • Restaurant Razzle Dazzle by concrete for cruise ship Virgin VoyagesRestaurant Razzle Dazzle by concrete for cruise ship Virgin Voyages
  • Restaurant Razzle Dazzle by concrete for cruise ship Virgin VoyagesRestaurant Razzle Dazzle by concrete for cruise ship Virgin Voyages
  • Inspiratie voor restaurant Razzle Dazzle by concrete for cruise ship Virgin VoyagesInspiratie voor restaurant Razzle Dazzle by concrete for cruise ship Virgin Voyages

Met 2020 in het zicht wordt er steeds meer bekend over het cruiseschip van Virgin Voyages, deze wordt momenteel gebouwd en komt naar verwachting dat jaar aan in PortMiami. Onlangs werd bekend gemaakt hoe één van de restaurants eruit komt te zien. Restaurant Razzle Dazzle, ontworpen door het Nederlandse bedrijf concrete, is misschien wel één van de meest opvallende gedeeltes van het schip.

Restaurant Razzle Dazzle

Dazzle camouflage is ontstaan in de eerste wereldoorlog. Het is een reactie op het feit dat men tot de conclusie kwam dat de vorm van camouflage die men tot dan gebruikte tijdens het vechten in de lucht, op de grond en zee, niet effectief bleek tijdens het vechten op het water. Norman Wilkinson, een Britse kunstenaar, bedacht daarom een nieuwe strategie; niet onzichtbaar zijn maar juist opvallen, gebaseerd op zebrastrepen!

Deze camouflage techniek, het ‘verstoppen door opvallend te zijn’ in combinatie met de bijzondere patronen, staat centraal in het concept van restaurant Razzle Dazzle. Gasten stappen in een ruimte die niets aan de verbeelding overlaat. Het restaurant is open voor ontbijt tot en met het diner en er worden vegetarische gerechten maar ook hamburgers en salades geserveerd. Daarnaast vindt de Drag Brunch er elke reis, 2 dagen plaats. Tijdens deze Drag Brunch zorgen drag queens voor het entertainment. Er is genoeg te ontdekken in het restaurant, de bedoeling is dat elke keer wanneer je opkijkt je weer iets nieuws ziet. En zeg nou zelf, de foto’s die we ontvangen hebben van concrete spreken voor zich.

Virgin Voyages

Virgin Voyages is een wereldwijd reismerk dat de meest bijzondere vakanties wilt creëren.
Virgin heeft momenteel drie schepen in bestelling bij meester-scheepsbouwer Fincantieri. Het eerste schip van Virgin Voyages zal in 2020 aankomen in PortMiami, waarna ze reizen gaat maken in het Caribisch gebied. Houd virginvoyages.com in de gaten voor meer updates.

Concrete

Sinds 1997 ontwikkelt concrete concepten op het gebied van architectuur, interieurontwerp, stadsontwikkeling en merkontwikkeling. Ze werken met een team van 50 multidisciplinaire creatievelingen voor bedrijven en instellingen. Voor Virgin Voyages werken ze mee aan verschillende ruimtes binnen het nieuwe schip, waaronder ook aan The Athletic Club en Test Kitchen Restaurant.

Website: Virgin Voyages & Concrete

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.