Restaurant Kaat Mossel viert 25-jarige jubileum onder andere met uniek mosselgerecht

2-9-2015

Uniek mosselgerecht en talrijke feestelijkheden bij restaurant Kaat Mossel in Rotterdam voor hun 25-jarige jubileum.

Chef-kok Ron Hirt en zijn (gast-) vrouw Marie-Claire vieren in september het 25-jarig bestaan van hun restaurant Kaat Mossel. Ze hebben het restaurant overgenomen van Joop Zijlaard. En dat moet je groots vieren want het oer-Rotterdamse restaurant is geliefd om zijn tijdloze sfeer, de eerlijke gerechten en de herkenbare gezichten.

Restaurant Kaat Mossel viert feest in september

Terwijl Rotterdam tegenwoordig op internationale lijstjes als überhippe stad prijkt, wordt de nostalgie in mosselrestaurant Kaat Mossel gekoesterd. Juist in de onveranderlijkheid schuilt bij Kaat Mossel de aantrekkingskracht. Die dampende gezelligheid, waar nog begrepen wordt dat een vis moet zwemmen alvorens deze te eten. Dat ongepolijste interieur met talloze portretten van de 18e-eeuwse keurmeesteres van mosselen: Kaatje Mossel. Het restaurant ademt precies dat karakteristieke temperament, waardoor gasten er al decennia niet zijn weg te slaan. Tijdens de gehele maand september wordt het 25-jarige jubileum uitbundig gevierd. Tijdens de Nationale Mosselweek (29 augustus t/m 6 september 2015) is er een speciaal 3-gangen mosselmenu samengesteld voor de prijs van € 25,- (vanwege het 25-jarig bestaan). En vanaf 1 september zijn alle mosselgerechten van de kaart te krijgen voor de prijs van € 19,90 naar het geboortejaar van restaurant Kaat Mossel (1990). Dit najaar zal wederom de Gouden Mossel op ludieke wijze worden uitgereikt aan een bekend persoon die iets voor de stad betekend heeft en als klapstuk is er ook een speciaal mosselgerecht gecreëerd.

Uniek mosselgerecht: mosselen à la Kaat Mossel

De chef heeft ook een nieuw uniek mosselgerecht samengesteld: Mosselen met venkel en tijm, oftewel Mosselen à la Kaat Mossel. Twee kilo van de hoogste kwaliteit mosselen van Schmidt Zeevis met venkel, peterselie, knoflook, tijmblaadjes, olijfolie, roomboter en witte wijn, en dat alles bereid in de wok. Gasten krijgen daarbij ook nog eens het recept mee naar huis.

Inspiratie

Leuk om een speciaal gerecht te creëren voor een jubileum en het recept ook aan de gasten mee naar huis te geven! Wij wensen chef Ron en zijn vrouw Marie-Claire heel veel plezier met hun jubileumfestiviteiten in september.

Website: Kaat Mossel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.