Restaurant Hemingway | Elk seizoen een nieuw ‘Drakenei’ dessert

3-10-2017

  • Het Drakenei van Grand Hotel en Residence De Draak
  • Drakenei van restaurant Hemingway in Grand Hotel en Residence De Draak
  • Het nieuwe keukenteam van restaurant Hemingway ht
  • Drakenei van restaurant Hemingway

 

Restaurant Hemingway van het oudste hotel van Nederland, Grand Hotel en Résidence De Draak in Bergen op Zoom, heeft een blijvertje erbij voor op de menukaart. Een ‘Drakenei’. De nieuwe chefs van het restaurant vullen dit ‘Drakenei’ elk seizoen met wat de natuur te bieden heeft.

Het huidige ‘Drakenei’ dessert

Het huidige Drakenei is gevuld met witte chocolade, abrikoos, geitenkaas, pompoen, kaneel en amandelen, klinkt lekker toch? Origineel dessert, volledig thuis op zijn locatie! Vooral voor chocolade liefhebbers misschien wel een ‘collectors item’, zo van ik moet alle ‘Drakeneieren’ gegeten hebben en vooral een foto van hebben gepost op Instagram. Restaurant Hemingway is aangesloten bij Jeunes Restaurateurs Europe, Nederland.

Het nieuwe keukenteam 

Een leuk idee van het nieuwe keukenteam van het restaurant en Grand Hotel en Résidence De Draak. Afgelopen maanden vertrok chef Sander Doggen waarmee restaurant Hemingway de gewenste Bib Gourmand van Michelin verdiende vorig jaar. Het nieuwe team van chefs bestaat uit Bart van Huffel de Boeck, Ibolya Kokke en Edwin Vermeulen.

Edwin werkt sinds april dit jaar bij Hemingway: “In mijn jonge jaren wilde ik graag bakker worden maar door een allergie voor bloem ben ik de koksopleiding gaan volgen. Begonnen bij restaurant Van Ouds de Brouwers en door stages bij Rudolph van Veen en Jeroen Goossens is de passie voor patisserie geboren. Met de klassieke opleiding als basis en mijn bak aan ervaring kan ik hier heerlijke hedendaagse gerechten neer zetten met de mooie streek – en seizoensproducten van de Brabantse Wal.”

Ibolya heeft als chef van Bergs Diep dit Bergse visrestaurant op de culinaire kaart gezet en is nu actief voor Hemingway. “Zodra zich de mogelijkheid voordeed om weer terug te komen op het oude nest van de Draak, heb ik geen moment geaarzeld. Ik heb ervaring opgedaan bij driesterrenrestaurant Oud Sluis van Sergio Herman, hier leerde ik om fijner te werken met producten en het belang van de opmaak van gerechten. De fijne kneepjes en passie van het vak heb ik meegekregen bij restaurant la Cucina. Hiervoor was ik als chef-kok werkzaam bij restaurant Bergsdiep.”

Bart werkte voorheen als chef op de golfbaan Wouwse Plantage. “Als jongentje liep ik veel in de keuken rond en maakte ik met mijn vader Bergse ansjovis schoon. Na mijn eerste stage bij ‘Gelach in het vierkantje’ is de liefde voor het vak gaan borrelen. Ervaring heb ik opgedaan bij restaurant La Pucelle, het Spuihuis, als chef-kok bij de Golfbaan Wouwse Plantage en als horecaondernemer. Nu is de tijd om dit alles door te geven aan onze gasten, leerlingen en stagiaires.”

Bron: Drakenei special Restaurant Hemingway

Website: Restaurant Hemingway

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.