Restaurant eazie | 8,5 miljoen nieuwe vegetarische combinaties

12-3-2020

  • Eazie tikka masala vega kip
  • Eazie thai green curry
  • Interieur Eazie Tilburg
  • Interieur Eazie Tilburg
  • Interieur Eazie Tilburg

Restaurant eazie zet de volgende stap op het vega-pad met 8,5 miljoen nieuwe vegetarische combinaties, een explosieve uitbreiding in hun vegetarische keuzes. Met de introductie van haar vegetarische kipstukjes heeft healthy food restaurant eazie onlangs een unieke vleesvervanger aan haar assortiment toegevoegd, die voor velen niet van echte kip te onderscheiden is.

Maar hoe komen ze aan die 8,5 miljoen nieuwe vegetarische combinaties? Naast de vaste gerechten op het menu biedt eazie namelijk de mogelijkheid om zelf je ingrediënten te kiezen. Maar liefst 80% van hun gasten stelt op deze manier zijn of haar gerecht samen. Hierbij heeft men naast vegetarische kip ook de keuze uit omelet, tofu, 17 verschillende verse groenten, 6 vegetarische sauzen (waarvan 5 veganistisch), 7 soorten quinoa, rijst en noedels, en maar liefst 7 verschillende toppings.

Restaurant eazie ondersteunt de boodschap van de Nationale Week zonder Vlees

En natuurlijk de Vegetarische Restaurantweek. Om vegetarische gerechten op een laagdrempelige manier beschikbaar te maken voor een breed publiek heeft eazie een speciale seizoensspecial geïntroduceerd. Mét de vegetarische kip, 260 gram groenten én de prijswinnende tikka masala saus van eazie.

Niet van echt te onderscheiden

Shunli Huang, mede-eigenaar van eazie vertelt: “Iedereen kan bij eazie terecht voor een lekkere gezonde maaltijd. Ook voor vegetariërs en veganisten hadden wij al een breed assortiment. Maar we wilden graag iets toevoegen waardoor het voor mensen die normaal tijdens het uit eten gaan kiezen voor vlees een kleinere stap is om vegetarisch te gaan eten. Wat we niet hadden verwacht, was dat onze vegetarische kip zo erg lijkt op echte kip dat vegetariërs deze tijdens de eerste proeverij niet durfden te eten! Toen wisten wij dat we het juiste product hadden gevonden.”

ProVeg ranking

ProVeg, de internationaal actieve organisatie die zich exclusief inzet voor plantaardige voeding plaatste eazie in 2019 op een eervolle tweede plaats in de categorie Meest vegan-friendly restaurantketens. Volgens de organisatie laat de ranking zien welke restaurantketens erin slagen de snelgroeiende hoeveelheid mensen die kiest voor een vegetarische of veganistische levenswijze voor zich te winnen.

Over eazie

Eazie werd in 2004 opgericht met de missie om gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken. Inmiddels beschikt de healthy food restaurantketen over 24 vestigingen. Vanuit haar Aziatische roots gelooft eazie dat gezond en lekker eten de basis vormen voor een gelukkig leven. Deze Aziatische leer voert eazie dan ook door in haar concept. Alle wokmeals, poké bowls, wraps, salades en smoothies zijn bijzonder betaalbaar en worden à la minute op basis van verse ingrediënten bereid. Naast de gebruikelijke menukaart kunnen klanten ook kiezen voor een vegan-, glutenvrij-, halal-, eiwitrijk- of caloriearm- gerecht. Voor 2020 zijn al drie nieuwe eazie vestigingen gepland: in Alphen aan den Rijn, Amsterdam en Nijmegen.

Website: Eazie

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.