Restaurant Day: open je restaurant voor één dag

12-4-2016

21 mei aanstaande kun je voor één dag je restaurant openen, dan is het namelijk Restaurant Day. Een voedselfestival georganiseerd door duizenden mensen die wereldwijd ééndagsrestaurants openen en bezoeken.

Restaurant Day

We schreven hier al een aantal keer over. Het voedselfestival startte in 2011 in Helsinki en vindt vier keer per jaar plaats. De restaurants kunnen overal plaatsvinden en zijn bedoeld om nieuwe ervaringen op het gebied van voedsel te delen en te genieten van de gezamenlijke leefomgeving. De meest pop-up restaurants zijn te vinden in Finland maar ook in Nederland doen er een aantal ééndagrestaurants mee met het evenement.

Wil je ook chef zijn voor een dag?

Voor de thuiskoks is dit een mooi moment om te laten zien wat je in huis hebt. En zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Hier de stappen die je moet ondernemen:
1. Kies de locatie waar je gaat koken. In mei is het vaak wel goed weer dus je eigen pop-up in het park is geen slecht idee.
2. Wat wordt het concept? Ga je voor een 8-gangen diner, je eigen steaks van de grill of sta je liever mediterraans tapas voor te bereiden. Het is jouw feest, je kunt alle kanten op!
3. Schrijf je in op de website en verzin een naam. Zorg er vervolgens voor dat je klanten gaat bereiken. Social Media gaat hierbij zeker helpen!
4. Personeel. Zorg dat je op de dag zelf een aantal vrienden bij je hebt die jou willen helpen met het runnen van je ‘restaurant’. Dit maakt de dag nog leuker!
5. Denk na over wat je op de dag allemaal moet doen en bereid je goed voor! Heb ik genoeg ruimte? Hoe houd ik het eten warm? Is er genoeg servies? Een goede voorbereiding is het halve werk.
6. Maak er een mooi feest van op de dag zelf met z’n allen!

Uit eten gaan bij een restaurant op Restaurant Day

Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om te gaan kijken bij een pop-up restaurant hier in Nederland. We zetten ze op een rijtje voor je:

1. Huiskamerrestaurant ICI – Zuidhoorn. Een lente-achtig menu waarbij asperges zeker niet ontbreken. Inclusief wijnen verzorgd door partner die vakslijter is. € 30,= voor 4-gangen.
2. ’t Hemmerland – Hem. Met mooi weer wordt het 4-gangen menu in de tuin geserveerd. Plek voor 24 gasten voor een prijs van € 39,95.
3. De Stille – Veendam. Een herenhuis, houtkachel en 16 gasten aan tafel die elkaar allemaal niet kennen. Huiskamerprijs van € 25,-.
4. Thuis – Wageningen. Een mooi initiatief waarbij er een diner georganiseerd wordt samen met vluchtelingen uit het Midden-Oosten. 40 personen kunnen aan tafel, waarvan 20 vluchtelingen. Prijs is nog onbekend.
5. Hasara – Wageningen. Thuiskok Suly (in het dagelijks leven boomverzorger) en een gastkok verzorgen een heerlijk diner voor 16 personen. Prijs is nog onbekend.
6. Eetkamer Geluk – Nijmegen. Lekker eten, met vlees en vis, hapje vooraf, wijntje of fris. Maximaal 10 gasten. Prijs nog niet bekend.

Website: Restaurant Day

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.