Restaurant Basiliek* past openingstijden en inrichting aan

23-2-2021

  • Tabitha & Rik Jansma van restaurant Basiliek

Restaurant Basiliek in Harderwijk, in de Michelingids goed voor één ster, gaat haar openingstijden aanpassen wanneer het weer open mag voor haar gasten. Ook de inrichting van de eetgelegenheid wordt aangepast. De coronaperiode geeft het echtpaar Tabitha en Rik Jansma andere inzichten met aanpassingen als gevolg. ‘Iets wat we al langer wilden.’

Wij zijn benieuwd hoeveel bedrijven uiteindelijk een aanpassing gaan maken in hun concept. Vooral het populaire delen van gerechten is volgens ons één van de concepten die we minder zullen gaan zien de komende jaren. Net zoals de coronacrisis waarschijnlijk ook funest is voor de bakjes borrelnootjes op tafels. Restaurant Basiliek gaat ook het aantal couverts aanpassen, iets waar ieder restaurant mee wordt geconfronteerd en waarbij het concept bepalend is voor de impact op de omzet. Jammer genoeg hebben we hier sinds de ‘1,5 meter samenleving’ mee mogen proefdraaien. De keuze voor nieuwe sluitingsdagen is kiezen voor een stukje privé en het is helemaal top als je concept dit kan dragen. Er wordt in hun persbericht niet gesproken over het doorgaan met bezorgen of afhalen, we zijn óok erg benieuwd naar hoe concepten dit gaan verwerken in hun bedrijfsvoering. Ben jij bezig met aanpassingen in je concept, laat het ons weten!    

Corona geeft Harderwijkse echtpaar Tabitha en Rik Jansma andere inzichten

Ze kiezen ervoor om hun restaurant van maandag tot en met vrijdag alleen te openen voor het diner. Zaterdag en zondag worden de nieuwe sluitingsdagen. De openingstijden worden aangepast aan eventuele maatregelen als gevolg van corona. Moeten de deuren ’s avonds eerder sluiten, dan gaat het ook eerder open. Bij de inrichting wordt meer gewerkt met losse tafels, zodat het aantal couverts van 50 naar 30 teruggaat en gasten meer ruimte ervaren. In de zaak wordt de lange bank vervangen door meer losse tafels.

‘De coronamaatregelen hebben andere inzichten gegeven, het gevoel versterkt. Door de gedwongen sluiting is ons sociale leven verrijkt. Dat vinden we belangrijk. Daarom kiezen we ervoor om straks, als het weer mag, van maandag tot en met vrijdag open te gaan. De zaterdag leveren we dan in, maar met de maandag gaan we dat voldoende opvangen’, aldus Rik Jansma. Voorheen was Basiliek geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Wat blijft, is de uitgebreide menukaart met daarop ruim 15 à-la-cartegerechten. Daarnaast werkt Basiliek met menu’s.

Over Restaurant Basiliek

Restaurant Basiliek is gevestigd aan de historische Vischmarkt in Harderwijk en heeft een informele sfeer, waarin gezelligheid, plezier en je thuis voelen vooropstaan. Er wordt ambachtelijk gekookt met liefde en respect voor de natuur. De eetgelegenheid opende in 2006 de deuren en kreeg in 2007 een Michelinster. Basiliek is aangesloten bij restaurantvereniging JRE-Nederland.

Website: Restaurant Basiliek

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.