Restaurant ACE opent op de Utrechtsestraat

4-12-2017

  • Credits: Sakia de Wal
  • Credits: Sakia de Wal

Chef Rik Thesing is terug! Op de Utrechtsestraat 33, de plek waar hij ooit begon als leerling-kok bij ’t Fornuis, opent hij zijn restaurant ACE. Een puur Amsterdams no nonsens restaurant, dat zowel een ode is aan (h)eerlijke kost, als aan zijn geliefde stad en alle kleurrijke en exotische vogels die er neerstrijken. In het weekend is de keuken zelfs geopend tot middernacht en sluit ACE om 2.00.

Amsterdamse kost

Als het op eten aankomt wordt er bij  RestaurantACE hoog ingezet. Alles draait om smaak. De basis van de keuken, die geïnspireerd is op de stad en haar bewoners, wordt gevormd door klassieke Franse technieken en lokale producten, waaraan exotische geuren en smaken een eigenwijze en wereldse bite geven die zowel uniek, als onmiskenbaar Amsterdams is. Zo ook de sfeer. Dankzij het behoud van originele details zoals de prachtige houten trap, de bar en de kerk-en kloosterdeuren en het gebruik van een donker kleurenpallet, heeft ACE de knusse uitstraling van een Amsterdamse buurtkroeg, maar dan wel in een kosmopolitisch jasje. Iets wat zich onder meer vertaald heeft in de opgerekte openingstijden: in het weekend blijft de keuken open tot 00.00 uur en sluit ACE om 02.00 uur.

Kaart Restaurant Ace

Goed eten, uitgesproken smaken, een lekkere sfeer en blije mensen; it’s all in the game bij Restaurant ACE. Het spel, iedereen een heerlijke avond bezorgen, wordt hier door Thesing en zijn team onder leiding van restaurantmanager Mickey Corbijn, op niveau gespeeld. Zonder dat daar wit linnen, vuistdikke wijnkaarten en opgeprikte service aan te pas komen. De komende tijd kunnen gasten bij ACE terecht voor een wisselend drie- tot zesgangen menu vanaf € 38,-. Ook zijn er volop mooie wijnen, waarvan een groot gedeelte ook per glas te krijgen is. Omdat creativiteit en een sterke binding met de buurt voor Thesing voorop staan, zal er bij ACE voortdurend iets nieuws te ontdekken zijn en worden vaste gasten op diverse wijzen beloond.

Over Rik Thesing

Rik Thesing leerde de kneepjes van het vak van Menno Post bij Ron Blaauw** en De Bokkedoorns**. Na als chef-kok vervolgens The Bishop in Leiden op de kaart te hebben gezet, is hij nu terug bij zijn grote liefde: Amsterdam. Op de Utrechtsestraat 33, de plek waar zijn carrière ooit begon opent heeft hij nu zijn eigen zaak. Een restaurant voor en door Amsterdammers en verder voor iedereen die van lekker eten houdt. ‘Lekker eten is tijdloos,’ aldus de chef die zelf wars is van formats, hypes en pretenties. ‘We willen alleen nog maar doen waar wij zelf zin in hebben. Dingen koken die wíj lekker vinden. Je kunt nooit uitblinken als je andermans kunstje jat. Ik kook eerlijk. Liever vier dingen die supergoed zijn, dan een bord vol blaffen met structuren en een pallet van kleuren omdat dat het zo lekker doet op social media. Uiteindelijk draait alles om smaak, die moet zo goed zijn dat mensen met een lach op het gezicht naar buiten gaan. Daar doen we alles voor, dat is onze troef.’

Website: Restaurant Ace

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.