Purple Tea | Thee dat verandert van kleur

24-1-2018

JustTea’s Purple Leaf Tea is een nieuw soort thee dat volledig uniek is. Wanneer er een paar druppels citroen aan de thee worden toegevoegd, verandert de kleur in een verbeterde paars-roze kleur. Daarnaast heeft de thee ook gezondheidsvoordelen en steunt het de kleinschalige boeren in Kenia.

Waarom verandert Purple Tea van kleur?

Dus hoe werkt het precies? De struiken van de thee groeien in Kenia en bevatten paarse bladeren. Dit komt omdat ze van nature antioxidanten genaamd anthocyanin bevatten. Dit zijn dezelfde moleculen die andere antioxidantrijke planten ook paars maken, denk aan bosbessen, granaatappels en acaibessen. Op het moment dat de anthocyanin in aanraking komt met zuren zoals citron, reageert het door van kleur te veranderen.

Andere voordelen

Purple Tea bevat weinig cafeïne en is biologisch geteeld. Het is de enige thee met anthocyanines, die ook goed zijn voor een lager cholesterolgehalte, een sterker immuunsysteem en het helpt als natuurlijke ontstekingsremmer. De Tea Research Foundation in Kenia zegt dat Purple Tea meer antioxidanten bevat dan groene of zwarte thee, wat het één van de gezondste theeën maakt die je kunt drinken!

Het drinken van JusTea’s Purple Leaf Tea komt ook rechtstreeks ten goede aan Keniaanse boerenfamilies. Ze werken samen met kleinschalige thee boeren die hierdoor duurzaam kunnen groeien en werkgelegenheid kunnen bieden aan familie met de focus op ethische, natuurlijke en kwaliteitsthee.

Website: Purple Tea

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.