‘Pumpkin season’ | Peet’s Coffee introduceert ‘Pumpkin Oat Foam Cold Brew’ deze herfst

26-8-2021

  • Pumpkin spiced oat foam

Peet’s Coffee heeft hun nieuwe herfstmenu aangekondigd met daarop een nieuw plantaardig drankje, ‘Pumpkin Oat Foam Cold Brew’. Een koude koffie met daarop een schuimlaag van havermelk met de herfstsmaak van Amerika: pompoentaart! Het herfstmenu, beschikbaar vanaf 25 augustus in de koffiebars van de keten die meedoen, brengt hun seizoensfavorieten terug zoals de Pumpkin Latte en Maple Latte, samen met een exclusieve ‘Maple Oat Frappé’ die alleen beschikbaar is voor Peetnik Rewards leden en op de Peet’s app online te bestellen is. Peet’s kondigde ook hun ‘Vine & Walnut Autumn 2021 Blend’ aan. De naam eert de eerste originele koffiebar van het bedrijf op de hoek van Vine Street en Walnut Street in Berkeley, Californië.

Het is weer pompoentijd! Wat bij ons de appeltaart is, is de pumpkin pie in Amerika. Ongekend populair daar en ook in Nederland zien we steeds vaker ‘pompoensmaak’ in combinatie met koffie. De smaak past goed in de zoete smaak van jongeren! Het innovatieve van dit drankje is dat het een laag plantaardig schuim boven op een koude koffie betreft. De koude koffie waar wij in Nederland nog steeds aan moeten wennen en wat zeker nog niet zo populair is als in Amerika.

Pumpkin season

Deze herfst introduceert Peet’s een nieuwe twist op de pompoensmaak met hun nieuwe cold brew innovatie: Pumpkin Oat Foam Cold Brew, die bestaat uit een gladde haverschuim met pompoen kruidensmaak over Baridi Blend cold brew (koude) koffie. Het resultaat is een verfrissende pompoen cold brew drankje met de smaak van gebakken pompoen ‘vla’, romige schuim en zoete seizoenskruiden. Daarnaast zijn er ook een aantal favorieten terug op het herfstmenu zoals Peet’s Pumpkin Latte en Maple Latte, die warm of met ijs beschikbaar zijn. Peetnik Rewards leden kunnen ook genieten van exclusieve menu items, zoals een ‘Peet’s Maple Oat Frappé’, die zoete ahornsiroopsmaken combineert met Baridi Blend cold brew en fluweelzachte havermelk, allemaal geblend met ijs.

“Er wordt altijd uitgekeken naar ons herfstmenu en dit jaar wilden we dit nog verder uitbreiden met deze nieuwe Pumpkin Oat Foam Cold Brew”, zegt Patrick Main, Senior Beverage Innovator bij Peet’s Coffee. “Het startte met de gedachte, hoe kunnen we pompoenkruiden nog meer gebruiken? Het werd een met pompoentaart-gekruid microschuim van havermelk. We weten dat onze klanten rekenen op nieuwe smaken en koffie-ervaringen en dit menu biedt de smaken en knapperige sensaties van de herfst met meer variatie dan ooit tevoren.”

Op het herfstmenu 2021 van Peet’s staan de volgende limited time drankjes

Pumpkin Oat Foam Cold Brew: Een verfrissende Baridi Blend cold brew koffie, overgoten met een fluweelzachte laag havermelk met pompoentaart- microschuim voor een zoete en verkwikkende drank met een zachte koffiesmaak.

Pumpkin Latte: ter plekke gemaakte espresso en gestoomde melk, gegarneerd met een besprenkeling van seizoenskruiden in de pompoensmaak.

Maple Latte: ter plekke gemaakte espresso en gestoomde melk ontmoeten de seizoensgebonden zoetheid van maple leaf (esdoorn) siroop.

Maple Oat Frappé (exclusief voor Peetnik Rewards-leden): Smooth Baridi Blend cold brew gemengd met ijs, fluweelzachte havermelk en een vleugje zoetheid van maple leaf siroop.

Pumpkin Spice

Alle drankjes met de pompoensmaak bij Peet’s worden gemaakt met de gastronomische siropen van Monin, speciaal ontworpen voor precies de juiste gekruide gebakken pompoentaartsmaak. Deze siroop is alleen verkrijgbaar bij Peet’s en heeft geen toegevoegde zuivelproducten, zodat gasten die de voorkeur geven aan plantaardig voedsel hier dit seizoen ook van kunnen genieten.

Peet’s tijdelijke drankaanbiedingen zijn verkrijgbaar bij deelnemende Peet’s koffiebars, zolang de voorraad strekt tot en met 2 november 2021. Alle Peet’s artikelen kunnen worden besteld via de Peet’s app voor ophalen of bezorgen.

Over Peet’s Coffee

Peet’s Coffee werd in 1966 opgericht in Berkeley, Californië door Alfred Peet en hij introduceerde een ambachtelijke beweging door ’s werelds beste bonen te kopen, zelf te branden in kleine batches en er zelf drankjes mee te maken. Met rijke, complexe, superieure kwaliteit gebrande koffie zoals Amerikanen nooit eerder hadden geproefd, beïnvloedde Peet generaties koffiedrinkers en ondernemers. Vandaag de dag is Peet’s nog steeds toegewijd aan zijn oprichtingsprincipes en stelt het een strikte standaard van versheid, waardoor een optimale smaak wordt gegarandeerd. Een team controleert persoonlijk de bonen en kant-en-klare (RTD) koffie die verkrijgbaar zijn bij 17.000 supermarkten, gemaks- en massawinkels in het hele land. Peet’s opereert vanuit de eerste LEED® Gold gecertificeerde branderij in de Verenigde Staten en breidt zijn activiteiten uit via retail-, grocery-, on-premise- en e-commercekanalen. Ga voor meer informatie naar hun website.

Website: Peet's Coffee

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.