Pullparrot | Wijnopener voor linkshandigen

16-12-2016

  • Pullparrot
  • Pullparrot

Gemiddeld is één op de tien mensen in de wereld linkshandig. Volgens ‘Wetenschap in Beeld’ wordt het hanteren van een kurkentrekker genoemd als één van de grootste obstakels voor linkshandigen. Pulltex, producent van kurkentekkers, ontwikkelde om deze reden een speciale versie voor linkshandigen met een andere draairichting. De ‘Pullparrot’ heeft een dubbele hefboom en een extra lange spiraal. De wijnopener is wit en hierdoor te onderscheiden van de zwarte rechtshandige versie.

Pullparrot is wit

De Pullparrot is geheel toegerust voor de professionele sommelier maar voor de amateur net zo eenvoudig te hanteren. Net als voor rechtshandigen geldt het twee-traps mechanisme als het prettigste systeem onder de kurkentrekkers. De eerste ‘trap’ is licht gebogen, zodat deze precies rond de flessenhals past. Dankzij de lange spiraal is er altijd voldoende ruimte de eerste hefboom op de hals te plaatsen en de kurk er tot halverwege uit te trekken. De tweede hefboom zorgt dat de afsluiter zonder al te veel kracht uit de flessenhals getrokken kan worden. De tegengestelde spiraal is geheel omhuld met een witte gladde teflon laag om gemakkelijk in de kurk te draaien zonder deze te beschadigen. Uiteraard is ook dit kelnersmes voorzien van een gekromd mesje voor het moeiteloos verwijderen van de capsule.

Bron: Bossenbroek B.V.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.