Project Foodography: borden die een perfecte foto van je eten garanderen

12-5-2015

We hebben er al regelmatig artikelen over geschreven: hoe ga je om met het fotograferen van je gerechten door gasten. Project Foodography is een concept dat bedacht is rondom de kunst van food porn: gerechten fotograferen op speciaal daarvoor ontworpen borden. De borden, The 360 en The Limbo bieden de ideale omstandigheden om de Michelin gerechten van restaurant Catit in Israël te fotograferen.

Een perfecte foto

Er zijn een hoop oplossing voor chefs om te zorgen dat de foto’s van zijn of haar gerechten zo goed mogelijk eruit zien. Zo schreven we in 2014 over de Dinnercam en introduceerde Apicbase.com hun APIC op Chefs®Evolution van Jonnie en Thérèse Boer. Met het apparaat biedt een chef zijn gasten de mogelijkheid om kwalitatief goede foto’s van wat ze eten direct (via de APIC) op hun social media kanalen te plaatsen.

Bij project Foodography doet men dit door middel van speciale borden waarop het licht beter weerkaatst wordt en men het bord kan ronddraaien. Het bord, The 360, heeft een roterend voetstuk waardoor klanten het gerecht van alle kanten kunnen fotograferen. En het andere bord, The Limbo, is een soort mini-fotostudio, het heeft een hoge achterzijde die het licht weerkaatst. Deze ‘cursus’ Instagram optimalisering kost 100 pond per uur, dit is wel inclusief een sterrendiner.

Foodography is een samenwerking van restaurant Catit in Tel Aviv en Carmel Winery uit Israël. Adi Nissani, keramisch design artieste, is verantwoordelijk voor het ontwerp van de borden. Ook Moshik Roth van &Samhoud | Places hebben we gespot in de video, misschien gaan we de borden daar ook zien?

Bron: Daily Mail

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.