Primeur in bowlingwereld | Bowlingbaan in hoogte verstelbaar

26-4-2017

Het patent is vorig jaar door BCE Bowling aangevraagd en goedgekeurd voor een nieuwe vorm van bowling: een bowlingbaan die in hoogte verstelbaar is. Interactieve en verhoogde bowlingbanen met name bedoeld voor de oudere bowlers. In mei verschijnt het brancheboekje ‘Het bowlingcentrum in beeld’ een uitgave van Van Spronsen & Partners, horeca – advies. Wij kijken alvast naar de trends!

Bowlingbaan in hoogte verstelbaar

Voor senioren is het vaak lastig om laag een bal te gooien, door de baan te verhogen is dit probleem op te lossen. Naar verwachting kan vanaf begin volgen jaar de eerste baan wordt geïnstalleerd. Met het oog op de vergrijzing zou dit bijvoorbeeld in verzorgingstehuizen een nieuwe vorm van dagbesteding kunnen worden. Doordat er interactieve spelelementen aan gekoppeld kunnen worden, is het ook leuk voor de kleinkinderen! De banen zijn ontwikkeld door BCE Bowling.

Met de doorgroeiende vergrijzing wordt de seniorendoelgroep een steeds belangrijkere doelgroep. In 2013 schreef Van Spronsen & Partners horeca-advies in hun vorige brancheboekje al over enkele ‘aanpassingen’ in het concept, zoals verlichting, menukaart, maar ook bijvoorbeeld aan technieken waarbij de baan verhoogd kan worden. Dit laatste komt dus nu op de markt en zoals we hierboven al aangeven hebben, zijn de eerste patenten getekend en is het concept in ontwikkeling. Bij een onderzoek onder bewoners van bejaardentehuizen bleek dat een groot deel voorstander is van het aanleggen van een bowlingbaan in het tehuis. Met de aanpassingen van de verhoogde baan lijkt dit  realiseerbaar en is het wachten op de eerste tehuizen met volwaardige bowlingbanen. En misschien een seniorencompetitie tussen de verschillende tehuizen uit de regio?

Website: BCE Bowling

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.