Pracht Event | Orangerie de Pol verbindt kunst met culinair genieten

28-5-2024

  • Pracht Event bij Orangerie de Pol - credits FOTOGRAFIELOKAALPracht Event bij Orangerie de Pol - credits FOTOGRAFIELOKAAL

Orangerie de Pol in Doetinchem verbindt kunst en lekker eten tijdens de eerste editie van Pracht Event. Zondag 9 juni presenteren tal van (lokale) kunstenaars zich in en om de glazen kast van het gerenommeerde Achterhoekse restaurant en kunnen gasten bijzondere werken en optredens bekijken, terwijl ze genieten van de culinaire kunsten van topchef Mark Captein.

Leestijd: 2 minuten

Eerste editie Pracht Event

Tijdens de eerste editie van Pracht Event komt de wereld van kunst samen in een culinaire beleving. De dag is gevuld met een gevarieerd programma, waaronder dansoptredens en demonstraties en presentaties door de kunstenaars. Alle activiteiten spelen zich af in en om de bijzondere glazen kas van Orangerie de Pol in het buitengebied van Doetinchem.

Wijn en champagnebier

Chef-kok en eigenaar Mark Captein en zijn keukenteam zorgen voor een menukaart met gerechten voor jong en oud. Onder andere luxe belegde broodjes, oesters en culinaire amuses zijn de hele dag door verkrijgbaar. Op het terrein staan diverse bars, waaronder één met smakelijke wijnen en één met het exclusieve champagnebier Vuurzee.

Voor jong en oud

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij mogen het evenement niet alleen gratis bezoeken, maar kunnen ook terecht bij een kindervoorstelling door Tante Peet van kinderopvang De Vlinder. Voor volwassen bedraagt de entree 25 euro, dit is inclusief een drankje bij binnenkomst en smakelijke amuses. Tickets zijn online te bestellen via deze link en via de website van Orangerie de Pol.

Pracht Event is een initiatief van Orangerie de Pol in samenwerking met Enjoy Your Senses en vindt zondag 9 juni plaats van 12.00 tot 18.00 uur.

Over Orangerie de Pol

Orangerie de Pol huisvest in een bijzondere glazen kas en is gelegen in de bosrijke omgeving aan de rand van Doetinchem. Eigenaren Marjolein van der Ham en Mark Captein behoren met hun restaurant tot de beste eetgelegenheden van het land. Ze hebben vermeldingen in de Michelingids, Gault&Millau en Lekker. Bovendien werd Captein in 2021 door JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar en won Van der Ham een jaar eerder de titel Gastvrouw van het Jaar.

Deelnemende kunstenaars aan het Pracht Event

Bresser Bloemen, Jesse Safier, Patrick Artman, RC Couture by Rianne Cornelissen, Atelier By Kirsten Lucie, danseres Noia Veenstra & collega’s, Vera Stolte ART, Mirjam Withaar, Ydre Taxidermy & Nature, André Wiesman raku keramiek, Art by Leenders & Leenders Kinderopvang De Vlinder met Petra Schwartz Kralemann, De Tijd juwelier & designatelier en Balkanova band.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ORANGERIE DE POL (@orangeriedepol)

Website: Orangerie De Pol

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.