Poptail = popsicle + cocktail

10-8-2016

Maart vorig jaar schreven we over een poptail die geserveerd werd in de Sky Bar, de hoogste bar in Bangkok, op het dak van het Lebua State Tower hotel. Poptails zijn premium klassieke cocktails in combinatie met een ijslolly. Het klinkt een beetje wiskundig: Poptail = ijslolly + cocktail. Dit was de eerste keer dat we de poptail hebben gespot. Recent publiceerde de website Tasting Table echter ook een recept voor Strawberry Sangria Ice Pop Cocktails …. bedacht door People’s Pops.

Poptail of Sangria Ice Pop Cocktail

In het begin van deze zomer schreven we een artikeltje over wijnen met onder andere een slush puppie van wijn. Daar hadden we nou niet echt de behoefte bij om het te proberen, maar het recept van de Sangria Ice Pop Cocktail sprak ons wel aan. Wij hebben onze eigen poptail gecreëerd met een ijslolly vol zomervruchten zoals aardbeien, perzik, kiwi, frambozen en vers sinaasappelsap in combinatie met een glas rosé wijn en witte wijn. En dat smaakte heerlijk. Een nieuwe feestelijke manier om Sangria te presenteren. Tip: probeer het met cava en laat ons weten hoe dit proeft!

Bekijk het recept van People’s Pops op Tasting Table.

Wij maakten de poptail op de foto’s: 50 cc suikerwater; vers geperst sinaasappelsap; aardbeien; kiwi, perziken en frambozen – en witte wijn of rosé. Het fruit in ouderwetse ijslolly vormpjes doen en opvullen met het sinaasappelsap vermengt met het suikerwater. De ijslolly in een glas wijn plaatsen. Enjoy!

Of nog beter: creëer een eigen recept voor Sangria met een ijslollie!

Bron: Tasting Table

Website: Peoplespops

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.