Bij pop-up restaurant Food Ink kun je 3D geprinte gerechten eten!

11-7-2016

Van het eten tot aan het interieur, alles bij pop-up restaurant Food Ink komt vanuit 3D printers. Deze printers van het Nederlandse bedrijf byFlow maken gerechten van hummus, chocolade mousse, erwten, geitenkaas of pizzadeeg. Eigenlijk alles wat de vorm van een pasta kan aannemen.

Food Ink start wereldtournee

Zelf claimt Food Ink ’s werelds eerste 3D geprinte restaurant te zijn, of dit ook echt zo is valt nog te betwijfelen met dit eerdere restaurant in Londen. Leuk is het wel! De eerste pop-up van het restaurant stond afgelopen april in Venlo, na de vele enthousiaste reacties verschijnt Food Ink komende maand in Londen en zal het rondtrekkende restaurant onder andere ook nog Berlijn, New York en Sydney aandoen als pop-up locatie.

Gasten die een kaartje hebben gescoord voor één van de locaties worden getrakteerd op een uniek 9-gangen diner klaargemaakt door chefs Joel Castanye en Mateu Blanch en geproduceerd door 3D printers van Nederlandse komaf. Uiteraard kun je het hele proces live volgen aan tafel.

Bekijk de video voor meer informatie over de printer en de 3D gerechten die ermee geserveerd kunnen worden!

Bron: Eater

Website: Food Ink

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.