Pizza Profs | Een nieuw platform voor pizzaprofessionals om te verbinden, inspireren en kennis te delen

1-2-2021

  • Pizza Profs - Marcel Losekoot

Het landelijke brancheplatform Pizza Profs gaat op 1 februari van start. Doel is om alle pizzaprofessionals online met elkaar te verbinden, te inspireren en te voeden met vakkennis. Initiatiefnemer is Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy in Utrecht. Samen met verschillende partners uit de horecabranche wil hij de pizza als lekker, voedzaam en culinair product op de kaart zetten.  

Leestijd: 3 minuten 

“Het is al jaren mijn grote passie om pizzabakkers in Nederland naar een hoger niveau te tillen en op die manier de van oorsprong lekkere en voedzame Italiaanse pizza in ere te stellen”, vertelt Marcel Losekoot. In zijn Pizza Academy in Utrecht deelt hij sinds 2012 zijn vakkennis, geeft bedrijfsadvies en leidt hij pizzabakkers op. Ook culinaire zwaargewichten als televisiekok Herman den Blijker en sterrenchefs Sergio Herman en Jacob Jan Boerma -mede-eigenaar van restaurant De Leest- leerden bij Losekoot de kneepjes van het pizzabakkersvak. 

Nieuwe trends in de pizzabranche

“Gezonde, licht verteerbare en culinaire pizza’s zijn de nieuwe foodtrend”, weet Losekoot. Daarom is dit volgens hem hét moment om de krachten te bundelen en alle ambachtelijke pizzabakkers én partners in de horecabranche met elkaar te verbinden en te inspireren op het nieuwe platform Pizza Profs en in een online community.  

Samen met de support van initiatiefnemers Joshua Winnen van Ake Ideal NordCap (importeur Moretti Forni), Gisèle Rebel (Foodie Content Factorycommunitymanager), Garry de Boer (Hanos), Nick Schutten (Van Gestel), Maarten Tetteroo (SVH) en Martijn Rosink & Gerard van Hezik (SVO), heeft Losekoot Pizza Profs in het leven geroepen.  

Lancering Pizza Profs

De eerste stap is de lancering van de website van Pizza Profs op 1 februari 2021, tijdens de Horecava. Deze website bevat pizzanieuws, blogs, informatie over trends en vakkennis en is voor iedereen vrij toegankelijk. Doelgroep zijn pizzaiolo’s, horeca- en foodondernemers, Retail professionals, out of home-professionals en horeca- en foodspecialisten.  

NK Pizza Bakken

Pizza Profs gaat jaarlijks het NK Pizza Bakken organiseren met sterren kok Jacob Jan Boerma als juryvoorzitter. Daarnaast staat het samenstellen van een ranglijst met de top-100 van pizzaprofessionals op stapel net als het organiseren van inspiratiesessies in binnen- en buitenland. 

Online community

Om de uitwisseling van kennis te stimuleren, wordt een besloten online community voor pizza profs gelanceerd op Facebook en LinkedIn. Hier kunnen ondernemers terecht voor het plaatsen van vacatures, krijgen ze korting bij founding partners en op deelname aan het NK Pizza Bakken. Professionele pizzabakkers kunnen zich gratis aanmelden via de website of door te mailen naar: community@pizzaprofs.nl. Bedrijven die interesse hebben om zich als partner aan te sluiten, kunnen contact opnemen met: j.winnen@nordcap.nl. 

Website: Pizza Profs

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.